July 3, 2020

Melihat kepada judulnya sahaja, sudah dapat membayangkan maksud tersurat dan tersirat yang ingin disampaikan penyanyi bersuara ampuh ini  kepada mereka yang mendengarnya. Kini tertunai sudah janji yang pernah dilafazkan penyanyi tersohor negara, Dato' Sri Siti Nurhaliza untuk muncul dengan buah tangan terbaharu iaitu sebuah album solo.

Penantian tiga tahun dengan penuh kesabaran serta termasuk berdepan dengan pelbagai keka...

July 1, 2020

Fariz Jabba buat pertama kalinya berkongsi kisah peribadi beliau dalam bergelut dengan masalah kesihatan mental. Penyanyi rap yang berbakat besar tersebut berharap melalui kisahnya dalam 'Nak Tak Nak', mereka yang turut mengalami nasib yang sama akan berasa tidak dipinggirkan bahkan lebih berani untuk tampil ke depan dan tidak malu untuk meminta bantuan.

Lagu dan Video Lirik Rasmi Nak Tak Nak telah dicipta dan diarahkan oleh Fl...

June 30, 2020

Berpegang kepada konsep

keterbukaan dan percaya bahawa muzik itu bersifat universal, lalu penyanyi Azlan Typewriter tidak kisah meletakkan sepenuh harapan kepada naskhah terbaharu sandarannya berjudul Kelabu ciptaan YonnyBoii.

Malah buat kali pertama Azlan turut berduet  dengan bakat besar yang juga Budak Baru Nak Up (BBNU) berkenaan menerusi lagu berentak balada ini

Karya usahasama sulung Universal Music dan Indigital Music ini...

April 25, 2020

Ramadhan al-Mubarak tiba lagi tahun ini. Seluruh umat Islam sedunia menyambutnya dalam keadaan 'normal baru' yang agak berbeza tahun ini gara-gara pandemik global wabak Covid-19. Walau bagaimanapun ibadah puasa tetap harus dijalani oleh setiap Muslimin serta Muslimat sejagat.

Seperti kelaziman apabila tiba bulan Ramadhan, ramai penyanyi akan melancarkan single terbaharu yang bertemakan Ramadhan sebagai hadi...

April 23, 2020

Selepas muncul dengan single ‘Curang’ tidak lama dulu, penyanyi dan pencipta lagu berbakat Syamel muncul dengan sebuah lagi lagu istimewa sebagai tanda penghargaan untuk para pekerja barisan hadapan atau ‘frontliners’ yang berkorban demi rakyat dalam menangani wabak Covid-19.

Lagu yang berjudul ‘Wira di Hati’ ini merupakan hasil ciptaan sepenuhnya oleh Syamel sendiri dan diterbitkan oleh Zimi Sofarz. 


Menurut Syamel...

April 17, 2020

Selepas berjaya dengan lagu 'Pematah Hati' dan 'Vroom Vroom', penyanyi Nabila Razali muncul dengan single kelimanya berjudul 'Peluang Kedua'Lagu ciptaan sepenuhnya Hael Husaini ini memberi kelainan apabila menyerlahkan sisi lain Nabila menerusi genre balada. 

Menariknya lagu itu sudah mendapat lebih 1000 ‘cover’ di semua laman sosial sebelum ia dilancarkan secara rasmi Khamis ini. 

“Alhamdulillah, walaupun banyak dugaan kami b...

April 15, 2020

Sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 18 Mac lalu, rakyat Malaysia sentiasa dinasihati supaya duduk di rumah bagi mencegah penularan wabak Covid-19. Malah, ramai berharap isu ini segera pulih dan dapat kembali menjalani aktiviti harian seperti biasa. Pendek kata, segalanya terletak di tangan kita dan pilihan diri sendiri.


Bagi menyokong saranan kerajaan itu, syarikat rakaman Universal Music tampil dengan pro...

February 29, 2020

Ifa Raziah semalam tampil pada pelancaran single terbarunya berjudul 'Miss Diva', lagu ciptaan Hafiz Hamidun dan komposer Indonesia, Ressa Herlambang. Lagu bergenre Pop Dance itu siap dirakamkan tahun lalu sementara video muziknya (MTV) pula mendapat sentuhan hebat daripada pengarah muda berbakat besar iaitu Syahid Rushdan dan telah siap dirakamkan pada Januari lalu. Keseluruhan kos pembikinan video muzik 'Miss Diva' dita...

November 19, 2019

Tahun 2015 membawa banyak kenangan kepada iR Radzi yang berasal dari Kuching, Sarawak. Dua tahun lalu, beliau memperkenalkan lagu 'Sempurna Waktu'lagu OST drama Teman Lelaki Upahan,TV3 kepada peminat-peminatnya. Lagu yang dicipta sepenuhnya telah mendapat perhatian peminat muzik dan membuka jalan yang lebih luas untuk Ir Radzi untuk pergi lebih jauh dalam industri. Beliau juga bekerjasama dengan komposer terkenal dari Malaysia...

October 30, 2019

Selepas berjaya meraih tempat kedua di

Anugerah Juara Lagu ke-33 Februari lalu, bintang berbakat besar Ara Johari kembali dengan sebuah lagi lagu balada Rock berjudul ‘Racun Hati’. Bersesuaian dengan suara Ara, lagu ini menceritakan tentang seseorang yang kehilangan pasangan sehingga sanggup ‘meracuni hatinya’ dengan ‘membunuh rasa sayang’ terhadap orang baru yang lain kerana terlalu mencintai pasangannya yang telah pergi.


Dig...

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.