June 26, 2020

Lexis Hotel Group hari ini mengumumkan kerjasama strategik dengan BIG Loyalty, platform ganjaran gaya hidup yang komprehensif. Perjanjian ini menyatukan dua nama terbesar di negara ini dalam kluster perniagaan perjalanan dan perhotelan, memberikan Anggota BIG akses kepada ganjaran dan faedah yang ditawarkan oleh Lexis Hotel Group.

Melalui perkongsian ini, setiap ahli kesetiaan BIG dapat menikmati mata dan potongan kesetiaan sep...

December 19, 2019

Satu majlis bagi mempromosi destinasi tarikan pelancongan terbaharu yang terletak di Wilayah Gansu, China telah diadakan di Kuala Lumpur baru-baru ini. Majlis itu juga merupakan initiatif bagi memperkukuhkan jaringan kerjasama diantara agensi pelancongan di Malaysia dan China. 

Bertemakan “Silk Road in Symphony, Gansu in Harmony", Jabatan Pelancongan  Dan Kebudayaan Gansu, China memperkenalkan keunikan Gansu dari pelbagai...

November 12, 2019

Bak kata pepatah, 'Jauh Perjalanan Luas Pengalaman' , kebanyakan rakyat Malaysia ada yang sudah sampai ke Terengganu, terutamanya Kuala Terengganu yang terkenal dengan pengusahaan keropok Lekor, monumen batu bersurat, masjid kristal, masjid terapung, membeli-belah di pasar payang dan sebagainya.

Baru-baru ini MB dibawa oleh Tourism Malaysia sempena FAM Trip : Terengganu Homestay Food & Culture Festival dan Festival Setiu Wetlan...

November 2, 2019

Singgah di daerah Setiu pasti teringat dengan Setiu Wetlands yang akan membawa anda menjelajah Kawasan Hutan Paya Bakau yang cukup mempesonakan. Tidak ketinggalan juga sekiranya anda ingin menginap di sekitar Setiu,  Terrapuri merupakan pilihan pertama. Bermotifkan seni bina istana lama rumah Terengganu ini menjadikan ianya sangat unik dan meninggalkan nostagia kemasyhuran dahulu kala.

Pengalaman cukup indah bagi MB k...

November 1, 2019

Baru-baru ini MB berpeluang mengikuti FAM TRIP  Terengganu Homestay Food & Culture Festival dan Festival Setiu Wetlands 2019 anjuran Tourism Malaysia sangat teruja apabila kami dibawa ke satu lokasi riadah yang sangat cantik iaitu Lata Kolam Air Deru Ecopark.

Kami berkesempatan tinggal selama 2 hari 1 malam di sini serta dapat merasai bermalam di Khemah panjang. Anda akan merasai kesejukan suhu kawasan dan bunyi air sungai yang...

October 31, 2019

Tidak dapat dibanding dengan menginap di bandar berbanding di kawasan hutan simpan yang indah dengan Flora Faunanya. Bulan lalu MB dibawa bersama mengikuti FAM TRIP Terengganu Homestay Food & Culture Festival dan Festival Setiu Wetlands 2019 anjuran Tourism Malaysia ini telah menginap di Peladang Setiu Agro Resort.

Selama satu malam kami disini, kesabaran kami diuji dengan liputan telco yang tidak stabil menyebabkan kami terput...

October 23, 2019

Labuan, pulau yang mendapat jolokan  'Mutiara Borneo', juga merupakan Wilayah Persekutuan kedua  dan Pusat Kewangan Pesisir bagi Malaysia. Sejarah moden Labuan bermula sekitar kurun ke-18 sewaktu berada di bawah jajahan takluk Negara Brunei Darussalam sebelum melalui fasa peralihan kuasa kepada beberapa kuasa besar ketika itu sehingga akhirnya menjadi wilayah takluk Malaysia. Menurut sejarah, pulau ini mendapat nama dari perka...

July 31, 2019

Sekali lagi menjadi detik sejarah dimana Lexis Hibiscus 2 akan dibina dan menjadikan sepasang penginapan mewah terunggul di Port Dickson akan siap dibina pada tahun 2024.

Lexis Hibiscus sekarang

Kuala Lumpur Metro Group baru-baru ini dengan kerjasama Perbadanan Menteri Besar (Cabdang Pelaburan Negeri Sembilan) telah mengumumkan projek pembangunan resort terbarunya, iaitu Lexis Hibiscus 2.

Dengan pembukaan resort mewah 5 bint...

July 21, 2019

Kita selalu berfikir ke manakah ingin menghabiskan masa pada hari minggu atau hari cuti sekolah, mungkin anda selalu berfikir ingin menikmati pemandangan pantai atau mungkin juga di kawasan pergunungan kerana faktor cuaca yang lebih sejuk. Lain pula di Tadom Hill Resorts, disini anda akan menikmati keindahan panorama yang indah di samping itu dapat melakukan aktiviti rekreasi serta sukan lasak di dalam kawasan yang sama. 

Konse...

April 18, 2019

Firefly is pleased to announce the much-anticipated launch of its Subang – Seletar, Singapore service on 21 April 2019. The airline is extremely pleased to resume its much-missed Singapore service for customers looking for a hassle-free experience. 


Firefly will commence with the inaugural flight on 21 April 2019, followed by a twice daily schedule from 22-28 April 2019. The 6 daily flights will start from 29 April 2019 as per...

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.