Top 18 : Jiwa Firdaus Kecundang


Debaran D'Academy Asia 2 Top 18 Group baru sahaja selesai malam tadi dengan penyingkiran peserta dari Brunei Darussalam , Ejja Yaakub dalam Top 18 Group F Result Show. Dua hari sebelum itu Kem Malaysia dikejutkan dengan penyingkiran seorang lagi peserta, Jiwa Firdaus pada malam Top 18 Group E - Result Show.


Dengan penyingkiran Jiwa Firdaus, maka hanya tinggal 3 lagi peserta dari Malaysia yang akan menggalas cabaran DAA2 ke peringkat Top 12 iaitu Rojer Kajol, Elda Susanti dan Asmidar Isme. Sementara Kem Indonesia masih utuh dengan 6 peserta, 1 dari Thailand, 1 dari Brunei, dan 1 dari Timor Leste.


Dalam peringkat Top 12 yang akan bermula hari ini, kesemua peserta akan di bahagikan kepada 3 kumpulan besar A, B dan C. Kesemua peserta akan melalui format yang sama iaitu peserta kan tampil pada malam Show dan diikuti dengan Result Show serta penyingkiran 1 dari daripada peserta pada malam tersebut. Senarai 4 peserta yang bakal berentap pada malam ini dalam Kumpulan A adalah seperti dibawah. Semoga Sukses!!!


Kumpulan A:

Rani - Indonesia

Elda Susanti - Malaysia

Ihsan - Indonesia

Rojer Kajol - Malaysia

D'Academy Asia 2 Group E Show : Jiwa Firdaus - Gerimis Mengundang

D'Academy Asia 2 Group E Result Show : Jiwa Firdaus - Laguku

Foto: Instagram : @jiwafirdausofficial

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts