GegarVaganza 3: Ramalan buat Sang JuaraMinggu lalu di episod Separuh Akhir GegarVaganza 3 (GV3), menyaksikan persaingan Nora Ariffin terhenti. Disebalik pengumuman berkenaan, ada keluhan yang disuarakan oleh Nora atas apa yang berlaku sebelum dan sesudah konsert berkenaan berlansung. Kita doakan semoga Nora, bangun dari kekecewaannya dan tidak memandang kebelakang serta sentiasa positif!


Diam tak diam lagi beberapa hari, Konsert Akhir GegarVaganza 3 (GV3) bakal berlansung dengan baki 6 peserta akan berentap untuk merebut gelaran Juara.


Untuk tugasan terakhir setiap peserta akan diberikan 2 buah lagu untuk dinyanyikan secara medly. Sementara itu bagi babak "Battle", senarai lagu masih dirahsiakan dan akan diumumkan kemudian. Apa yang diharapkan, semoga semua peserta all out dan memberikan persembahan yang hangat dan super letopp!! Agak agaknya siapalah yang bakal jadi Juara?


Jom kita lihat senarai lagu untuk tugasan episod finale GV3:


Siti Sarah - I will Always Love You (Dolly Parton) , Matahariku (Agnes Monica)


Ameng Spring - Bougainvilla (Spring), Romantis (Spring)


Intan Sarafina - Sedetik Lebih (Anuar Zain), Kemelut Di Muara Kasih ( Ziana Zain)


Zarul Umbrella - Gerhana (Kembara) , Dendangan Laguku (Carefree)


Azharina - Mama Aku Ingin Pulang (Nike Ardilla), Izinkanlah (Nike Ardilla)


G-Mie Screen - Salam Terakhir (Sudirman), Bila Bulan Berwarna Biru (Arab & Aidit)


GegarVaganza 3 akan bersiaran secara lansung dari Auditorium MBSA, Shah Alam pada hari Ahad jam 9 malam serta boleh ditonton melalui saluran Astro Ria (104) serta Ria HD (123).