SKINIDEA Formulasi Terkini Untuk Kulit Cerah Dan Anti Penuaan

May 13, 2017

 

Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya! Berbekalkan  kata kata itu , Dato Seri Udani Mohd Noor (gambar) bangkit kembali dari kegagalan lalu dalam perniagaan produk kecantikan beliau lalu menubuhkan Nutra Rich Sdn Bhd.

 

Team MB sempat bertemu beliau minggu lalu ketika pelancaran produk cosmesiutikal terbaharu dipasaran yang dikenali sebagai SkinIdea Chewable Candy dan SkinIdea Pressed Serum di Kuala Lumpur. Majlis turut dihadiri oleh selebriti tempatan seperti Gambit Saifullah, Mimi Lana, Dayang Nurfaizah, Dayana Roza, Vicha,Nazeera Sardi, dan Amy Fara (D'Asia Dangdut Academy). Majlis pada malam itu telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kesihatan Malaysia, YB Dato' Seri Dr. Hilmi Yahya.

 

 

SkinIdea merupakan produk penjagaan kulit secara oral yang mengandungi bahan aktif, L-Gluthathione yang mana telah diperakui baik untuk kesihatan kulit serta bagi tujuan pencerahan. Formulasi SkinIdea dihasilkan hasil penyelidikan dan pembangunan serta koloborasi NRSB bersama Kohjin Co. Ltd yang merupakan pengeluar utama L-Gluthathione di Jepun


 

SKINIDEA

 

Para saintis telah melakukan penemuan terkini dimana kombinasi Kohjin L- Gluthathione dan Vitamin C dapat memberikan kesan yang sangat efektif keatas tubuh badan. Selain dari dua bahan aktif diatas, Skin Idea Chewable Candy turut mengandungi  Astaxanthin dan Hydrolized Fish Collagen yang menjadikan produk ini nilai cosmesiutical serta kuality yang tinggi. SkinIdea Chewable Candy turut diperkayakan dengan pati berri bagi memberikan rasa hebat ketika dimakan.

 

Sementara itu, SkinIdea Pressed Serum merupakan produk yang dihasilkan hasil kombinasi pelembab hibrid damal bentuk "pressed serum' bersama ekstrak Cendawan Chaga yang tumbuh hanya di kawasan tundra di Siberia. SkinIdea Pressed Serum turut mengandungi nutrisi dari minyak zaitun serta minyak argan. SkinIdea Pressed Serum bebas dari unsur Paraben, pewarna tiruan, wangian serta minyak mineral.

 

Penggunaan yang berterusan selamat 14 hari bersama SkinIdea Chewable Candy dapat mencerahkan kulit dan menghilangkan iritasi kulit akibat kulit kering. Selain itu ia dapat membantu melembabkan kulit, anti-penuaan serta menjadikan kulit lebih anjal selain mengurangkan tona kulit yang tidak sekata serta kesan jeragat dan jerawat.

 

Produk SkinIdea boleh didapati dipasaran pada harga:

 

SkinIdea Pressed Serum : RM55

SkinIdea Chewable Beauty Candy : RM150

 

 Sekitar majlis perasmian dan pelancaran produk SkinIdea 

 

FAKTA MENARIK

 

TEORI ANTI PENUAAN

 

Selain dari faktor genetik, reaksi pengoksidaan yang terjadi keatas tubuh manusia setiap hari merupakan penyebab utama penuaan kulit. Pengoksidaan terjadi bila mana tindak balas kimia dan oksigen di dalam tubuh menghasil kan radikal bebas.

 

Pengambilan diet , gayahidup, pencemaran alam, pendedahan kepada asap rokok dan sinaran ultra ungu yang berlebihan merupakan penyumbang utama kepada penghasilan radikal besa didalam tubuh.

 

ANTIOKSIDAN

 

Radikal bebas yang terhasil didalam tubuh walaubagaimanapun dapat diubah  kepada antioksidan melalui pengambilan agen antioksida yang terdapat didalam makanan seperti sayuran serta buah-buahan yang mempunyai warna yang gelap.

 

Untuk maklumat lanjut berhubung promosi, sila lawati www.skinidea.com.my atau di akaun media sosial Facebook dan Instagram SkinIdea |MYBuzz

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black
 • Black Google+ Icon
Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.