honor8 Pro Interpretasi Prestasi Dan Kelajuan Sebenar - 'Be Fast, Be Legendary'


honor8 Pro

honor Malaysia awal minggu ini telah memperkenalkan model terbaru telefon pintarnya, siri honor8 Pro. Peranti baharu ini dikatakan dapat memberi kepuasan prestasi yang maksimum dalam pakej yang minimalis serta mengambil kira piawaian yang tinggi dari pelbagai aspek seperti kuasa pemprosesan yang canggih, hayat bateri yang tahan lebih lama, paparan HD Quad HD 5.7 serta kamera dual-lensa yang dibuat dalam rangka badan luar biasa dengan tahap kenipisan 6.97mm.


"Di honor, kami memberi penekanan kepada kualiti, inovasi dan kerjasama terbuka dengan rakan kongsi global . Kami mendefinisikan semula skrin utama telefon pintar ini dengan memberikan prestasi mutlak kepada para pengguna hari ini dalam reka bentuk minimalis ultra tipis", kata Luke Au, Pengarah Pemasaran Produk Wilayah, HUAWEI Consumer Business Group.


Sekitar majlis pelancaran telefon pintar honor8 Pro awal minggu ini

Direka Untuk Kelajuan


honor8 Pro telah direkayasa dari awal hingga memenuhi keperluan pengguna, dengan perkakasan dan perisian yang terkemuka didalam industri yang membolehkan peranti ini beroperasi pada kelajuan yang melampau:


Kirin 960 - Chipset mempunyai lapan teras pemproses terdiri dariempat teras Cortex A73 berprestasi tinggi


The Mali-G71 termasuk sokongan untuk grafik Vulkan yang canggih dan mengira API (application programming interface) seta meningkatkan prestasi grafik sehingga 400%. honor8 Pro akan memberikan pengalaman permainan multimedia yang hebat walaupun dalam bentuk 3D.


Sistem EMUI 5.1 yang baru yang dapat mengurangkan masalah 'lag' dan memastikan aplikasi dan fail dimuatkan dengan lancar.


Iklan Komersil honor8 Pro - Sumber Youtube

Kadar Hayat Bateri Yang Panjang Walaupun peranti ini terbina dalam rangka badan yang nipis, hayat bateri honor8 Pro boleh mencapai kapasiti untuk 2 hari penggunaan biasa, dan hampir 1.44 hari untuk penggunaan berat . Bateri berkapasiti tinggi 4000mAh (710 Wh / L) dan ciri penjimatan kuasa yang lebih tinggi.


Teknologi Smart Power 5.0 membantu memaksimumkan hayat bateri secara automatik dengan mengenal pasti dan menamatkan proses apabila penggunaan kuasa sangat tinggi, serta meminimumkan kuasa yang digunakan oleh aplikasi.


Kecanggihan Yang Minimalis Rangka badan honor8 Pro diperbuat dari logam ultra tipis dengan ketebalan 6.97mm adalah kombinasi sempurna fungsi dan estetika. Rekabentuk yang cantik pada semua bahagian, termasuk kamera dwi-lensa. Sama ada dalam warna 'Navy Blue' atau 'Midnight Black', honor8 Pro dengan skrin pintar 5.7 inci kelihatan begitu anggun dan bergaya.


Dimensi Baru Hiburan Dan Permainan Multimedia


Hiburan dan permainan multimedia dalam honor8 Pro disokong oleh paparan Quad HD yang menawarkan tahap ketepatan dan ketepatan warna tertinggi iaitu dengan prestasi yang hampir sama dengan piawaian pawagam Hollywood. Paparannya mempunyai resolusi tinggi 515ppi, 16700K warna dan 94.5% liputan warna gamut NTSC. Kalibrasi profesional yang memberikan hasil terbaik dari paparan, dengan teknologi peningkatan warna, peningkatan tahap jelas serta perincian dalam setiap imej yang dihasilkan.


honor8 Pro juga didatangkan dengan aplikasi Jaunt VR yang mengandungi banyak kandungan video antaranya permainan Galaxy on Fire 3, yang merupakan permainan 3D pertama yang disokong oleh sistem grafik Vulkan.honor8 Pro - Be Fast, Be Legendary

honor8 Pro juga menggabungkan perkakasan dan perisian canggih dalam kamera dual-lensa 12 megapikselnya. Kedua-dua lensa berfungsi seiringan untuk sentiasa memberikan hasil yang sempurna. Kanta monokrom menangkap imej hitam-putih dengan terperinci manakala kanta RGBnya memastikan pembiakan warna yang sekata dan jelas . Pelbagai aperture luas kamera (f / 0.95-f / 16) memberikan hasil seperti menggunakan DSLR untuk kedua-dua foto atau video. Peranti ini juga menyokong penggambaran video 4K, yang dikodkan dalam codec H.265 yang cekap, yang menghasilkan fail dua kali lebih kecil daripada pendahulunya.


EMUI 5.1 juga memperkenalkan Highlights, ciri terbaharu yang dikembangkan bersama dengan Go Pro yang menganjurkan foto mengikut kategori dan secara automatik menjana cerita video yang mudah disesuaikan dan menjadikan hasilnya dikongsi dengan mudah.


honor8 Pro telah mula dipasarkan di Malaysia bermula 11 Julai pada harga runcit RM1,999. VMall, e-store berlesen rasmi untuk model honor dan HUAWEI akan menjadi platform dalam talian yang pertama untuk menawarkan honor8 Pro diikuti oleh 'honor experience store and display zone' bermula 12 Julai lalu. 100 pelanggan pertama yang membeli honor8 Pro melalui VMall dan berkongsi pembelian mereka melalui pos Facebook akan dapat menebus wang tunai sebanyak RM128. Pelanggan yang berhasrat untuk membuat pembelian langsung boleh melawat www.vmall.my |MYBuzz