Mulut Bersih Dengan IBKEEO


IBKEEO Pencuci Mulut Premium dari KOREA telah mula memasuki pasaran Malaysia beberapa bulan yang lalu.


Baru-baru ini MYBUZZ telah diundang ke bengkel IBKEEO di Damansara bagi menjelaskan lebih lanjut mengenai produk pencuci mulut terbaru ini daripada Korea.


Semasa bengkel tersebut, kami telah diberi peluang merasaikan sendiri kehebatan pencuci mulut ini. Rasa mulut seperti dilumur ginseng ini telah berjaya mengeluarkan kotoran dalam mulut iaitu protein dengan hanya 30 saat berkumur. Sisa protein ini berasal daripada makanan yang boleh menyebabkan mulut dijangkiti bakteria.


Manfaat kesihatan ginseng kemudiannya diselidiki dan diteliti oleh sekumpulan pengkaji perubatan di seluruh dunia. Melalui penyelidikan, didapati bahawa terdapat unsur penting dalam ginseng, yang dipanggil Ginsenosides, yang dengan cepat mempercepatkan kelajuan pertumbuhan sel stem ligament periodontal serta proses osteogenesis. Ginseng Korea mengandungi 34 jenis Ginsenosides, jauh melebihi kandungan yang terdapat dalam Ginseng Amerika (13 jenis) dan Panax Notoginseng (15 jenis). Ginsenosides Ra, Rf, Rg3 dan Rh2 adalah unik yang hanya terdapat dalam Ginseng Korea.


Apakah itu sel stem ligament periodontal?Sel stem ligament periodontal membentuk cementum, ligamen periodontal dan tulang alveolar. Struktur ini tegas mengunci gigi kita dalam kedudukannya pada tulang alveolar. Apabila peningkatan usia kita, fungsi sel stem ligament periodontal perlahan-lahan menurun. Cementum, ligamen periodontal dan tulang alveolar secara beransur-ansur mengecut dalam saiz, menyebabkan gigi longgar dan kehilangan gigi. Ginsenosides membantu menguatkan sel stem ligament periodontal, membentuk cementum sihat dan ligamen periodontal.


IBKEEO Premium Oral Hygiene Mouthwash ini dikuatkan dengan ekstrak ginseng yang berkualiti, peony putih (bahan aktif antibakteria, menghalang pertumbuhan bakteria), pokok teh (membantu mengalihkan sisa protein ke dalam mulut dan menghilangkan nafas berbau) dan licorice (mengaktifkan kelenjar air liur, mengelakkan mulut kering, membersihkan mulut).
IBKEEO telah ada di pasaran dan anda boleh mendapat IBKEEO Oral Premium Mouthwash ini dengan harga RM98.00 sebotol.


Sebarang maklumat lanjut boleh melayari di http://ibkeeo.com/


SELAMAT MENCUBA!!!


MYBUZZ

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts