TAYANGAN AMAL FILEM TAKDIR SEMPENA HARI WANITA SEDUNIA 2018Sempena Hari Wanita Sedunia 2018 yang disambut semalam, Rousing Muses Pictures Sdn Bhd dengan kerjasama Kelab Wanita Ikon Malaysia telah mengadakan satu tayangan amal filem Takdir, bertempat di Hall Of Fame, Level 1, Limkokwing University of Creative Tecnology, Cyberjaya. Program ini telah mendapat sokongan dari Kementerian Pembangunan Wanita, Keiuarga dan Masyarakat dan jabatan jabatan di bawah kementerian. Selain dari tayangan amal ini, program satu (1) hari tersebut bermula dari jam 10.00 pagi dengan pengisian pelbagai acara yang telah di susun, antaranya:

- Gerai gerai jualan - Forum usahawan - Demo masakan - Pertunjukan fesyen Tayangan amal filem Takdir merupakan acara kemuncak program yang mana telah di rasmikan oleh YB Dato’ Seri Hajah Rohani Abdul Karim ( Menteri KPWKM) .Filem 'Takdir' terbitan Rousing Muses Picture Sdn Bhd arahan Shirin HJ. Khuzaimi adalah sebuah filem yang Iebih menjurus kepada kasih sayang dan penyatuan keluarga. Pembangunan sebuah keiuarga yang penuh kasih sayang di terapkan peranan suami terhadap isteri bagi memberi keyakinan kepada isteri yang melawan kanser dan perbagai penyakit adalah sebahagian dari realiti kehidupan. Perlu ada nya kekuatan daiaman seseorang wanita utk melawan kanser tanpa rasa takut tentang risiko yg bakal di hadapi. Mesej filem ini mengupas kisah kasih sayang di dalam sesebuah perkahwinan yang di uji dengan permasalahan hidup. Di zaman serba moden ini kebanyakan wanita memilih kerjaya dan memastikan mereka juga memyumbang dalam pembangunan sosio-konomi, kesejahteraan keluarga, masyarakat serta negara. Namun masih ada lagi kes keruntuhan rumahtangga dan kepincangan dalam keluarga. Filem ini juga mengambarkan tentang realiti perjalanan kehidupan sesebuah institusi kekeluargaan yang mana dapat di kongsi bersama dengan jiwa, rohani serta nilai nilai sebuah kehidupan. Menampilkan pelakon pelakon hebat seperti Siti Elizad Sarifuddin, Riezman Khuzaimi, Elisya Sandha, Keene Mentor, Connie Norlida Ahmad, Marissa Yasmin, Edika Yusof, lsma Daniel dll. "Sebahagian daripada kutipan tayangan amal filem TAKDIR ini akan di sumbangkan kepada badan badan kebajikan di bawah Jabatan Pembagunan Wanita. Tayangan Amal ini akan berlansung sepanjang tahun ini dengan tema ”Tahun Memperkasa Wanita 2018" keseluruh negeri termasuk Kedah, Perak, Melaka, Johor, Pahang, Terengganu, Sabah, Serawak dan Kuala Lumpur, bermula dari bulan April 2018". ujar Dato Azie , ketika sesi sidang media berlansung.


Sementara itu pujian harus diberikan kepada 'orang kuat' yang menjayakan program ini, YBHG. Dato’ Normaziah Shaikh Mohamed atau Dato' Azie. Beliau merupakan Presiden kepada Persatuan Kelab Wanita lkon Malaysia. Wanita Ikon yang turut hadir pada tayangan amal semalam ialah YM Datin Raja Riza Shezmin (Presiden MERCY Malaysia), Datin Sharifah Shawati (lmej Consultant), Tengku Mimi Wahedah (Modei), Puan Mona Din ( Usahawan), Maznah Zukifli (Artis) dan lain lain lagi. Mereka mereka ini Iah yang telah bekerja keras dan bekerjasama bagi menjayakan program ini yang mana turut mencapai 4 matlamat iaitu kebajikan ilmu, ekonomi dan kesihatan. Dato' Azie (foto)

Tags:

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts