JUALAN TIKET KONSERT ONEREPUBLIC LIVE IN MALAYSIA MEMBERANSANGKAN!

March 19, 2018

 

TIKET CAT 4 TELAH HABIS DIJUAL DAN JUALAN TIKET VIP SEMAKIN LARIS. KONSERT BAKAL DISERIKAN DENGAN DENDANGAN LAGU-LAGU HIT KUMPULAN ONEREPUBLIC

 

Kumpulan pop rock ternama Amerika Syarikat, OneRepublic akan kembali beraksi di Malaysia pada 25 April (Rabu, 8 malam) ini di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur. Kumpulan ini bukan sahaja akan mendendangkan lagu-lagu terkini, malah mereka akan memukau penonton dengan rangkaian lagu hit yang dipetik daripada album terdahulu yang sentiasa malar segar itu.


Konsert OneRepublic Live in Malaysia 2018 anjuran WGW Entertainment merupakan sebahagian daripada rangka konsert bergerak mereka di Asia pada tahun ini. Selain itu, konsert ini juga bertujuan untuk mempromosi album keempat mereka yang berjudul 'Oh My My'.

 

Konsert ini mendapat sokongan daripada Malaysia Major Events (MME), bahagian Konvensyen dan Biro Pameran Malaysia (MyCEB) di bawah Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan. Konsert yang bakal berlangsung ini akan menjadi persembahan pertama OneRepublic di Malaysiaselepas hampir setengah dekad tidak beraksi di hadapan penonton negara ini sejak 2013.


Keterujaan peminat untuk menonton persembahan kumpulan ternama itu menyebabkan jualan tiket kategori CAT 4 (tempat duduk bebas) telah habis dijual, sementara tiket untuk tempat duduk VIP pula jualannya semakin laris. Peminat masih lagi boleh membeli tiket VIP yang semakin laris jualannya dan categori lain seperti berikut:


• RM668 (VIP, Tempat Duduk Bernombor, Semakin Laris)
• RM578 (Rock Zone)
• RM498 (CAT1, Tempat Duduk Bernombor)
• RM398 (CAT2, Tempat Duduk Bernombor)
• RM298 (CAT3, Tempat Duduk Bebas)
• RM178 (CAT4, Tempat Duduk Bebas, Habis Dijual)
*Semua harga termasuk 6% GST tetapi tidak termasuk yuran pemprosesan RM4.

Peminat-peminat boleh membeli tiket menerusi www.ticketcharge.com.my atau menerusi talian 03-9222 8811. Tiket-tiket juga boleh dibeli secara langsung daripada wakil-wakil jualan tiket rasmi yang terdapat di Eden Ultimate Sdn. Bhd, 1Shamelin Shopping Mall, The Mines, The School by Jaya One, Blonde & Brunette Sdn. Bhd, Quill City Mall KL, Eastern Records Sdn. Bhd (Rock Corner HQ), Rock Corner The Gardens dan rangkaian kedai Speedy yang terpilih.

 

Bagi peminat kumpulan OneRepublic yang ingin menonton aksi hebat Ryan Tedder (vokalis/penulis lirik), Zach Filkins (gitar/vokalis), Drew Brown (gitar), Eddie Fisher (dram) dan
Brent Kutzle (bes/cello/vokalis), jangan ketinggalan untuk mendapatkan tiket-tiket menerusi
TicketCharge.

 

 

Album terkini mereka 'Oh My My' menduduki tangga ketiga dalam carta muzik di Amerika Syarikat selepas dipasarkan pada Oktober 2016. Sementara itu, single baharu, No Vacancy dan Rich Love telah berjaya melonjak nama kumpulan tersebut dalam kalangan pendengar platform digital daripada 13 juta hingga 21 juta.


Kumpulan yang ditubuhkan pada 2002, mula mendapat perhatian ramai menerusi sosial media MySpace sebelum bergelar artis dan menghasilkan lagu-lagu hit seperti Apologize, Stop and Stare, Counting Stars, Secrets dan If I Lose Myself sehingga menjadi salah satu kumpulan yang paling berjaya dan popular dalam dekad ini.


Sepanjang perjalanan kerjaya muzik mereka, OneRepublic telah memenangi beberapa anugerah muzik dan pernah tercalon dalam pelbagai anugerah termasuk Grammy Awards, American Music Awards dan Billboard Music Awards.


Untuk keterangan lanjut jangan lupa ikuti Facebook @wgwentertainment yang akan memaklumkan perkembangan terkini konsert OneRepublic Live in Malaysia 2018 atau layari
www.onerepublic.com untuk maklumat mengenai konsert ini. |MYBUZZ!

 

Mengenai WGW Entertainment

 

WGW Entertainment merupakan penganjur dan promoter yang sering menjayakan konsert berskala besar dalam industri muzik dari dunia Barat dan Asia termasuk K-Pop dan Mandopop.


WGW Entertainment merupakan penganjur yang disegani kerana berjaya mengadakan beberapa acara secara langsung yang melibatkan ramai bintang ternama pelbagai genre muzik. Ini memberi pengalaman cukup istimewa kepada peminat-peminat muzik.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black
 • Black Google+ Icon
Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.