BLOCKCHAINS.MY (BCMY) MEET UP SUMMIT 2018  PERTEMUKAN 2500 DELEGASI 10 NEGARA


BCMY MEET UP SUMMIT 2018 telah berlansung pada 30.04.2018 di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid, sebuah acara yang dikendalikan oleh BCMY Pte Ltd, dengan kehadiran delegasi seramai 2,500 orang dari 10 negara termasuk Thailand, Brunei, Cambodia, Indonesia, Bangladesh, Singapura dan Canada . Sebagai pengenalan, BCMY merupakan Teknologi Kewangan (yang dirujuk sebagai 'Fintech' masa akan datang) merupakan penyelesaian mudah alih yang menawarkan ciri-ciri pembayaran pedagang dan mata wang digital. Penyelesaian mudah alih ialah E-wallet yang dilengkapi dengan kad pintar Near FIELD Communication (NFC) untuk memudahkan pembayaran E-mudah, selamat dan cepat. E-wallet dilengkapi dengan teknologi Blockchain, memberikan pengguna keupayaan untuk menyimpan dan memindahkan aset serta-merta di seluruh dunia.


Sumber: FB: www.facebook.com/bcmy.io/


Blockchain ialah lejar dalam talian yang diedarkan yang merekodkan setiap urusniaga dengan mata wang digital. Ini adalah inovasi yang membantu menyelesaikan masalah pengeluaran wang berganda kerana setiap transaksi yang direkodkan dirahsiakan dengan kriptografi dan datanya telah terbukti tidak dapat dipadam. Salah satu (1) kelebihan yang lain daripada teknologi ini ialah ia merekodkan semua data dalam cara yang selamat dan telus. BCMY ialah E-wallet utama untuk Dinar Coin (DNC), aset kripto yang berdasarkan kepada nilai emas masa. Ini memberi peluang kepada pengguna BCMY untuk menyimpan nilai emas sebenar dalam dompet mereka.


Apa yang membuatkan E-Wallet BCMY amat unik ialah kerana E-Wallet terulung ini menggunakan NFC yang boleh menyimpan pelbagai aset termasuk DNC offline sehingga menjadikannya lebih selamat untuk pengguna. BCMY bertujuan memperluaskan rangkaian perkhidmatannya dengan mewujudkan satu landasan untuk pedagang yang mana pengguna hanya perlu menggunakan kad NFC untuk membeli barangan dan perkhidmatan.


BCMY telah mencipta nama dengan menerima beberapa anugerah seperti 'The Challenge Innovation Swiss' dan kami diletakkan di landasan antarabangsa dan tempat ketiga di dalam trek inovasi. Pengasas BCMY Pte Ltd, Dato' Azrainuddin bin Zainal telah diberi peluang untuk menjadi penceramah dalam pelbagai acara seperti Sidang Kemuncak Blockchain Dunia di Dubai serta World Blockchain Forum di London. Melalui kejayaannya dalam produk yang mereka gunakan di seluruh dunia, Dato 'Azrainuddin bin Zainal telah mengendalikan BCMY MEET UP SUMMIT 2018 untuk meraikan pertumbuhannya serta menyediakan landasan untuk pengguna dan peminat matawang digital untuk bertemu, mendengar, belajar dan mendidik, seperti nama sidang kemuncak yang dicadangkan.


Sidang kemuncak ini mengumpulkan delegasi dari seluruh dunia dan mewujudkan satu (1) landasan untuk menyebarkan pengetahuan yang lebih mengenai teknologi blockchain dan matawang digital. BCMY telah bekerjasama dengan beberapa universiti awam seperti UTM dan UUM ber