MENANGI RUMAH IMPIAN ANDA DAN HADIAH BERNILAI LEBIH RM1.5 JUTA SEPANJANG KEMPEN CAHAYA RAYA SHOPEE

May 3, 2018

 
Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Cahaya Raya yang menawarkan pelbagai hadiah bernilai lebih RM1.5 juta termasuk sebuah Rumah Impian bernilai RM350,000, sebuah Honda HRV bernilai RM100,000 dan sebuah Volkswagen Polo bernilai RM80,000 untuk pemenang bertuah permainan dalam aplikasi Ketupat Raya, satu usahasama dengan Visa. Kempen yang akan berlangsung dari 3 Mei hingga 17 Jun akan membariskan pelbagai tawaran eksklusif ke atas lebih 100,000 produk dengan potongan harga sehingga 90%.
 

 
Sebelum pelancaran Kempen Cahaya Raya ini, Shopee telah menjalankan satu kaji selidik pra-Raya dari 2 hingga 9 April untuk mendalami tabiat membeli-belah rakyat Malaysia dalam membuat persiapan sempena musim Hari Raya. Hampir 140,000 orang pengguna dari seluruh Malaysia telah mengambil bahagian dalam kaji selidik tersebut.

Berikut merupakan antara maklumat menarik hasil daripada kaji selidik tersebut:

 

 


● Kaji selidik tersebut mendapati, 85% peserta adalah golongan belia berusia bawah 35

   tahun yang merupakan pengguna tegar e-dagang.


● Jumlah responden tertinggi merupakan dari negeri Selangor, dengan rekod lebih 20%

   daripada jumlah keseluruhan peserta.


● Penduduk dari Sabah dan Sarawak mencatatkan jumlah 20% daripada peserta kaji selidik

   ini dan mereka mendapati membeli-belah secara dalam talian adalah lebih mudah di

   samping menawarkan pilihan pelbagai jenis produk.


● 80% responden membuat persiapan sempena Hari Raya kira-kira sebulan sebelum bulan

   Ramadan.


● Kira-kira 90% daripada jumlah peserta membeli-belah secara dalam talian secara kerap,

   sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan.

 
● 95% responden lebih gemar membeli-belah secara dalam talian kerana tawaran harga dan

   promosi yang dilancarkan.


● Selain itu, faktor lain seperti kemudahan, variasi produk dan insentif lain termasuk

   penghantaran percuma dan komisyen sifar serta platform bayaran yang selamat juga

   memainkan peranan - semuanya boleh didapati di Shopee!

● Menariknya, 5 kategori pilihan golongan wanita sempena Hari Raya termasuklah Pakaian

   Lelaki (yang merupakan kategori pilihan utama, mengatasi Pakaian Wanita dan Beg & 

   Dompet Wanita) dan Kasut Lelaki.

 
● Bagi golongan lelaki pula, 5 kategori pilihan mereka termasuklah Pakaian Lelaki, Aksesori,

    Kasut Lelaki, Beg & Dompet Lelaki dan Fesyen Muslim.

 
● Lebih daripada 40% responden membelanjakan lebih daripada RM200 setiap orang untuk

   membuat persiapan sempena Hari Raya


*Sila rujuk infografik yang dilampirkan untuk maklumat lanjut

 

 

 

 

 

 

“Kami merancang Kempen Cahaya Raya kami berdasarkan hasil kaji selidik tersebut. Pengguna Shopee pasti ternanti-nanti akan lebih 100,000 produk yang ditawarkan dengan potongan harga sehingga 90% dari pelbagai kategori seperi Fesyen, Kesihatan & Kecantikan, Perhiasan Rumah & Ruang Tamu dan banyak lagi. Bersesuaian dengan konsep balik kampung sempena Hari Raya untuk sambutan bersama keluarga dan insan tersayang, kami ingin menghadiahkan sebuah Rumah Impian dan dua buah kereta sebagai kejutan sempena kempen ini. Kami berharap, kejutan ini ibarat sebuah impian menjadi kenyataan bagi pemenang bertuah kami,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

“Sejajar dengan perkembangan teknologi yang diintegrasikan dalam gaya hidup rakyat Malaysia, mereka mula mengubah tabiat membeli-belah dari luar talian ke dalam talian. Berdasarkan pada data VisaNet, perbelanjaan menerusi e-dagang dalam kalangan pengguna telah meningkat sebanyak dua kali ganda berbanding transaksi secara bersemuka. Sepanjang musim perayaan ini, kami berpegang teguh pada usahasama kukuh dengan jenama seperti Shopee untuk memberi lebih manfaat kepada rakyat Malaysia dan kami komited untuk mengembangkan industri bayaran secara elektronik di Malaysia,” kata Ng Kong Boon, Ketua Pasaran Malaysia Visa.

Shopee turut bekerjasama dengan jenama terkemuka seperti Nestle, XES Shoes, honor Malaysia, Maybelline, Watsons, ASUS, Petpet, Universal Traveller, Russell Taylors, Dettol dan banyak lagi untuk menawarkan pelbagai jualan hebat sepanjang waktu kemuncak Kempen Cahaya Raya dari 3 hingga 6 Mei dan dari 24 hingga 27 Mei.

Sepanjang kempen ini, pengguna Shopee juga berpeluang untuk memenangi pelbagai hadiah menarik seperti Syiling Shopee, baucar, televisyen, seterika mudah alih, pengering rambut dan lain-lain yang bakal memeriahkan lagi sambutan Raya kali ini. Pada masa yang sama, pengguna juga boleh menikmati tawaran dan promosi hebat tanpa had dari semua kategori yang membariskan lebih 60 jenama terkenal termasuk Fesyen & Aksesori Wanita dan Lelaki, Kesihatan & Kecantikan, dan jualan kilat Shocking Sale akan dilancarkan 5 kali sehari.

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my.

Bermula 19 April lalu, orang ramai boleh meninjau sendiri antara koleksi daripada Kempen Cahaya Raya akan datang, layari: https://shopee.com.my/m/shopee-cahaya-raya

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store dan Google Play.

MENGENAI SHOPEE


Shopee adalah platform e-Dagang terulung di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh.

Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.

Shopee, sebuah syarikat Sea, mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. Sea merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, eDagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shopee.com.my 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black
 • Black Google+ Icon
Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.