KINI ANDA MAMPU! MILIKI PELAN PERLINDUNGAN HAYAT ASAS TOKIO MARINE SERENDAH RM6 SEBULAN!


Sekarang Setiap Orang Mampu Memiliki Perlindungan Hayat Asas.


Hari ini, RM6 di Malaysia barangkali membolehkan anda mendapat sepinggan nasi lemak ayam, semangkuk mi sup atau sebungkus nasi ayam di gerai kegemaran anda. Tetapi RM6 tidak mencukupi untuk satu tiket filem, atau burger di restoran makanan segera.


Namun, untuk harga makanan tempatan - ia adalah masih berpatutan - malah dengan jumlah itu, anda juga boleh memastikan bahawa keluarga anda dilindungi sekiranya terdapat perkara yang tidak diingini berlaku terhadap anda.


Ya, kita berbicara mengenai pelan insurans nyawa serendah RM6 sebulan. Menurut statistik Bank Negara Malaysia (BNM), 65% atau 7 daripada setiap 10 rakyat Malaysia TIDAK mempunyai pelan insurans nyawa takaful atau pelan keluarga takaful. Tidak menghairankan, rakyat Malaysia telah dianggap sebagai penduduk yang kurang berinsurans berbanding negara lain.


Dilaporkan untuk mengatasi situasi ini, BNM melalui Perlindungan Tenang di bawah inisiatif nasional, berusaha menyediakan liputan insurans hayat mampu milik, mudah akses dan perlindungan insurans nyawa ringkas untuk melindungi rakyat Malaysia khususnya golongan yang berpendapatan isi rumah bawah 40% (B40) yang hanya 4% memiliki insurans.


Sebagai sebahagian daripada inisiatif oleh BNM, Tokio Marine Life Insurance Malaysia Bhd (Tokio Marine Life) telah memperkenalkan TokioMarine-StarterPack - pelan perlindungan dasar yang berpatutan yang menyediakan liputan kematian sehingga RM50,000 pada kadar premium kurang daripada 50 sen sehari untuk membantu mereka yang paling memerlukannya.


"Matlamat utama kami adalah untuk menjangkau seberapa banyak yang mungkin memerlukan insurans paling banyak, tetapi berfikir mereka tidak mampu. Pada dasarnya, Tokio Marine-Starter Pack dicipta untuk memberikan perlindungan yang paling asas dan penting terhadap risiko utama," kata Encik Toi See Jong, Ketua Pegawai Eksekutif Tokio Marine Life.


"Kami juga memahami keperluan pembeli insurans untuk pulangan percuma, supaya kami boleh membuat pelan mudah yang boleh didapati menerusi platform dalam talian, tanpa memerlukan penaja jaminan perubatan," tambah Encik Toi.


Pelan Tokio Marine-Starter Pack adalah pelan yang memberi pembayaran semula manfaat perlindungan kematian secara sekali gus kepada keluarga atau tanggungan anda jika sesuatu yang tidak diingini menimpa anda. Pelan ini tersedia untuk mereka yang masih muda berumur 18 tahun (pada hari jadi) sehingga 55 tahun. Dan tiada pemeriksaan perubatan diperlukan.


Kata Encik Toi, pelan ini juga amat relevan kerana Persatuan Insurans Hayat Malaysia (LIAM) mendapati bahawa keluarga golongan berpendapatan berumur di antara 26-55 mempunyai jurang perlindungan yang besar, manakala mereka yang berusia di bawah 25 mempunyai kebarangkalian yang agak tinggi tidak memiliki insurans.


Jurang perlindungan bermaksud sejauh mana keluarga yang tidak diinsurans berkenaan berdepan dengan kehilangan pencari nafkah.


Menurut kajian LIAM’s 2012 Underinsurance di Malaysia, para pencari nafkah golongan berumur 26-55 biasanya berada pada fasa apabila kewajipan kewangan mereka memuncak dari segi tanggungan, pembayaran balik gadai janji, tabung simpanan dan sebagainya.

Oleh itu, jika sesuatu yang tidak diingini berlaku kepada kumpulan pencari nafkah ini, sukar bagi kebanyakan keluarga mereka untuk mengekalkan gaya hidup semasa malah ada yang mungkin menghadapi risiko kemiskinan, kata Encik Toi.


Oleh demikian, JANGAN mempertaruhkan takdir orang yang anda sayang ditentukan melalui nasib atau tuah, apabila tidak sampai serendah RM6 sebulan, anda mampu membantu memastikan hidup mereka terjamin dan tidak tinggal dalam keadaan yang teruk- atau bergantung pada bantuan orang lain - apabila anda tiada kelak. Cinta bukan kata, tetapi adalah TINDAKAN.


Layari https://www.tokiomarinelife.com.my/StarterPack/index.html sekarang, untuk mendapatkan pilihan yang bersesuaian dengan anda. Atau anda boleh menghubungi khidmat pelanggan kami di 03-20596188, untuk maklumat lanjut.

Mengenai Tokio Marine Life Insurance Malaysia Bhd


Tokio Marine Life Insurance Malaysia Bhd ("Tokio Marine Life") mempunyai kehadiran selama 70 tahun di Malaysia dan mempunyai kekuatan kewangan dengan jumlah aset sebanyak RM8.48 bilion **. Hari ini, Tokio Marine Life adalah ahli Tokio Marine Group di Jepun dengan lebih daripada 36,900 pekerja, 46,000 ejen dan beroperasi di 483 bandar di 38 negara di seluruh dunia. Syarikat utama Tokio Marine Group, Tokio Marine & Nichido Fire mempunyai kekuatan kewangan yang bernilai lebih daripada USD208 bilion dan mempunyai penarafan kredit A+ oleh Standard & Poor's Aa3 oleh Moody's dan A++ (Stable) oleh A.M. Best.


*Tertakluk kepada terma dan syarat

** Sehingga 31 Disember 2017

⁺ Setakat 18 April 201

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts