4FINGERS HANGATKAN SAMBUTAN TAHUN BARU CINA DENGAN MENU MASA TERHAD - 'AYAM FIRECRACKERS'


Untuk Tahun Baru Lunar kali ini, rakyat Malaysia bakal menikmati 'mala'*, serta citarasa rempah tersedap tidak seperti sebelum ini, dengan pelancaran rasa pedas terkini, Ayam 4FINGERS - dengan sos pedas 'Firecrackers'.

Ramuan sos Firecrackers mengandungi ramuan rempah ratus segar, termasuk campuran jintan putih dan lada Szechuan, yang direka secara khusus oleh chef selebriti Singapura serta penggemar ayam goreng, Bjorn Shen.

Seperti namanya, rasa baharu ini dicipta dengan citarasa penuh aromatik, pedas, tetapi masih mampu untuk dinikmati. Menu baharu sos Firecrackers ini disediakan untuk tempoh yang terhad dan boleh didapati di kesemua empat belas (14) cawangan restoran 4FINGERS di Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Bahru disepanjang musim perayaan Tahun Baru Lunar, bermula 22 Januari yang lalu .

Menu ayam goreng 4FINGERS bersama sos Firecrackers ini boleh didapati dalam pilihan menu signatur kepak ayam , drummet serta peha, bermula dari RM15 untuk hidangan à la carte dan RM19.70 untuk hidangan set.


Chef Bjorn menunjukkan demo penyediaan Ayam 'Firecrackers' kepada wakil media sewaktu pelancaran menu masa terhad terbaharu di restoran 4FINGERS di Sunway Pyramid, PJ

Bagi yang gemarkan citarasa pedas, anda boleh memesan keseluruhan hidangan ayam goreng bersama sos Firecrackers. Sementara, bagi anda yang kurang yakin untuk menikmati tahap kepedasan menu ini, boleh memilih untuk menikmatinya dalam pilihan dua (2) perisa ayam termasuk perisa signatur 4FINGERS sama ada 'Garlic Soy' ataupun 'Hot Sauce' dalam satu hidangan.

Dengan lebih daripada empat belas tahun pengalaman kuliner, chef yang berasal dari Singapura, Bjorn Shen tidak asing dalam industri F&B. Bjorn kini merupakan chef serta pemilik Artichoke, sebuah restoran makanan Timur Tengah di Singapura. Pada tahun 2016, beliau telah dinobatkan sebagai '20 Best Chef' di Singapura oleh World Gourmet Summit, dan juga finalis untuk 'Chef of the Year' pada tahun 2018. Bjorn juga merupakan salah seorang daripada juri bagi program MasterChef Singapura, serta popular dengan gaya memasak ' dudestronomy' serta pencinta ayam goreng.

Chef Bjorn Shen berkata: "4FINGERS dan saya telah menghabiskan masa bersama untuk menyempurnakan ramuan istimewa ini yang lazat, namun cukup pedas untuk membawa rasa 'panas'. Saya berani mengatakan bahawa tahap penggunaan rempah untuk menu ini adalah yang paling banyak antara jenama ayam goreng di Malaysia, dan saya teruja melihat rakyat Malaysia mencuba untuk diri mereka sendiri. Saya merasakan keperluan untuk mengulangi bahawa saya serius tentang 'permainan' ayam saya - dan saya juga mempunyai tatu kepak ayam di atas lengan saya untuk membuktikannya - dan saya bangga terlibat bersama mencipta menu ayam 4FINGERS bersama sos Firecrackers ini."


Sementera itu, Dave Acton, Ketua Pegawai Eksekutif 4FINGERS menambah, "Chef Bjorn sekali lagi berjaya dengan ciptaannya yang berani dalam kerjasama terkini bersama kami. Dengan pemahamannya tentang profil rasa Asia, digandingkan bersama rasa cintanya terhadap ayam goreng, saya yakin kerjasama ini akan membuka jalan untuk lebih banyak lagi dalam beberapa bulan akan datang. "

"4FINGERS mempunyai banyak perkara menarik dalam perancangannya, dan pelancaran ini sebagai berkongsi rasa yang menggembirakan tentang apa yang akan datang untuk peminat kami di seluruh dunia. Pada tahun ini kerana kami berhasrat untuk terus kekal dihadapan serta menunjukkan sokongan untuk bakat dan pengeluar tempatan. Kami berharap para peminat kami dapat berkongsi kegembiraan ini dengan kami kerana kami terus melancarkan produk menarik yang akan merasakan rasa cenderahati dan mengekalkan orang ramai untuk kembali! "


*Mala adalah sos yang berminyak dan pedas, yang terdiri daripada lada Szechuan, cili dan pelbagai rempah yang dipanggang dengan minyak.

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts