KONSERT “REMEMBERING WHITNEY - THE GREATEST LOVE OF ALL” BAKAL GEGARKAN KUALA LUMPUR MAC 2019


Rakyat Malaysia bakal dihiburkan dengan gaya dan pesona Whitney Houston dalam satu persembahan penuh bertenaga yang akan menampilkan kehebatan dan kegemilangan lagu-lagu hit penyanyi tersohor itu pada Mac ini. Menampilkan penyanyi yang amat berbakat dan terkenal, Trina Johnson Finn, konsert “REMEMBERING WHITNEY - THE GREATEST LOVE OF ALL” dibawa terus dari Las Vegas oleh Milestone Productions Sdn Bhd untuk dipentaskan di Istana Budaya, Kuala Lumpur selama dua malam pada 22 dan 23 Mac ini.


Diiktirafkan oleh Guinness World Records sebagai antara artis wanita yang paling banyak menerima anugerah, mendiang Whitney Houston nyata telah menambat hati para penonton yang menyaksikan setiap persembahannya. Ramai yang terpana dengan kehebatan bakatnya yang luar biasa menerusi lagu-lagu hit yang meninggalkan kenangan indah seperti “I Will Always Love You”, “Saving All My Love”, “I Wanna Dance With Somebody”, dan “I Look To You”. Beliau turut dikenang menerusi lakonannya dalam filem “The Bodyguard” selain filem “Sparkle” yang juga menampilkannya sebagai penerbit eksekutif.


REMEMBERING WHITNEY- THE GREATEST LOVE OF ALL merupakan persembahan konsert selama 90 minit bagi meraikan kegemilangan dan kehebatan lagu-lagu hit mendiang Whitney Houston. Trina Johnson Finn, seorang daripada beberapa penyanyi wanita yang dapat menyelami dan membawa peranan sebagai Whitney, bakal memikat rakyat Malaysia dengan nyanyian yang pastinya memukau menerusi lagu-lagu klasik Whitney yang menggamit kenangan seperti “Greatest Love of All”, “I’m Every Woman,” “Queen of the Night,” “How Will I Know,” “I Will Always Love You,” “I Have Nothing,” dan “I Wanna Dance With Somebody”.


Sebelum terlibat dalam persembahan pentas, Trina pernah beraksi dalam beberapa majlis anugerah televisyen terkemuka termasuk Anugerah Grammy, Anugerah Muzik Video MTV dan Anugerah Muzik Amerika. Sepanjang kerjayanya, beliau juga pernah bekerjasama dengan penghibur ikonik seperti Barbra Streisand, Michael Bolton dan Smokey Robinson.


Pengarah Urusan Milestone Production Sdn Bhd, Grace Lee, berkata: "Malaysia tidak pernah berpeluang mengadakan konsertnya ketika Whitney masih hidup. Oleh itu, persembahan ini akan menjadi peluang terbaik bagi para peminatnya di Malaysia untuk menikmati ‘kehebatan seterusnya’ dengan menyaksikan ‘beliau’ di pentas Malaysia menerusi persembahan dan vokal memukau Trina yang akan menyampaikan lagu-lagu hit sepanjang zaman Whitney. "


Persembahan itu juga akan diserikan dengan aksi beberapa pemuzik dan penyanyi latar hebat selain para penari penuh bertenaga dari Las Vegas. Pentas konsert itu bakal memberi penghormatan kepada Whitney dan suara keemasannya – menerusi dendangan nyanyian lagu-lagu pujaan para peminatnya selain diselangi kata-kata penuh bermakna yang akan membawa mereka menghayati setiap lagu berkenaan. Persembahan ini pastinya akan menghiburkan setiap peminat Whitney dari semua peringkat umur.


"Dalam usaha berterusan kami untuk sentiasa membawa persembahan hiburan bertaraf dunia ke Malaysia, kami berasa amat bangga kerana dapat mementaskan REMEMBERING WHITNEY- THE GREATEST LOVE OF ALL di negara ini. Kami percaya rakyat Malaysia sentiasa mahukan hiburan yang berkualiti dan usaha kami untuk membawa persembahan yang mendapat pengiktirafan dunia akan membantu menjadikan Malaysia sebagai hab hiburan di rantau ini," kata Grace.


Maklumat Persembahan & Jualan Tiket:

Premium - RM480 VIP - RM380 Cat A - RM250 Cat B - RM150 Cat C - RM80 * Semua harga tiket adalah tertakluk kepada fi tiket sebanyak RM4

Untuk maklumat lanjut mengenai butiran persembahan dan tiket, sila layari: https://www.facebook.com/MilestoneEntertainment.Show/ dan www.milestone-entertainment.com


Diskaun Pembeli Awal Tiket-tiket untuk pembeli awal kini dijual. Dapatkan diskaun sebanyak 30 % bagi tiket (Premium, VIP, Cat A) dan diskaun 15 % bagi tiket (Cat B) sehingga 24 Februari. Selain menyaksikan persembahan Trina Johnson Finn, satu uji bakat terbuka akan diadakan bagi merebut peluang untuk mengadakan aksi pembukaan pada konsert itu. Maklumat mengenai perkara ini akan menyusul kelak.

Mengenai Trina Johnson Finn


Trina amat dikenali dalam industri hiburan dan telah membuat persembahan dalam rancangan seperti The Grammy’s, Oprah, Anugerah Video Muzik MTV, Anugerah BET dan Anugerah Muzik Amerika selain beraksi di pentas bersama-sama penghibur ikonik seperti Barbra Streisand dan MC Hammer hinggalah kepada Michael Bolton dan Valerie Simpson, Smokey Robinson dan Martha Reeves serta Marilyn Manson dan The Stone Keluarga.


Sebagai Artis Rakaman, Trina ditampilkan sebagai vokalis pilihan dalam album MC Hammer iaitu "Please Hammer Don’t Hurt'em" yang membariskan lagu-lagu hit seperti "You Can’t Touch This" dengan mencatatkan jualan album lebih 20 juta di seluruh dunia. Trina juga menjadi artis solo bagi label rekod MC Hammer dan menjelajah dunia bersama-samanya selama beberapa tahun sebagai penyanyi dan penari latar. Sebagai Penulis Lagu, Trina sedang menghasilkan lagu dan menjadi penerbit bersama bagi album pertamanya yang akan menampilkan lagu-lagu berentak Pop, R & B dan Funk seperti "In Your Face" dan "Delicious" serta lagu balada penuh syahdu seperti "To Know Love" dan "Over Due".


Trina juga dikenali kerana berlakon dalam banyak filem, televisyen dan pentas teater. Beliau pernah muncul dalam projek-projek seperti "Anchorman" yang dibintangi oleh Will Ferrell, "Breakin All The Rules" yang dibintangi oleh Jamie Foxx, “Bringing Down The House” yang dibarisi bintang seperti Queen Latifah dan Steve Martin, serta produksi teater panggung kecil Broadway seperti "Dreamgirls" “Ain’t Misbehavin" dan "The Wiz".

Di Las Vegas, Trina merupakan bintang asal yang beraksi dalam persembahan terkemuka "Vegas! The Show " selain beliau sering ditampilkan sebagai bintang utama dalam persembahan terbitan sendiri di seluruh Las Vegas, Amerika Syarikat dan di persada dunia.

Mengenai Milestone Production

Ditubuhkan pada 2003, Milestone Production merupakan satu daripada syarikat produksi persembahan utama di rantau ini yang membawa pengalaman hiburan pentas yang bertaraf dunia. Kami mahu memupuk penghayatan terhadap seni persembahan di rantau ini dengan membawa produksi West End dan Broadway yang diiktiraf di peringkat antarabangsa ke Malaysia dan seluruh Asia Tenggara, iaitu - "Mama Mia!", "The Mousetrap", produksi Broadway yang memenangi pelbagai anugerah "Jersey Boy