ULASAN FILEM : MILLY & MAMET PAPAR KISAH LUCU DAN ROMANTIS


Lucu Banget !!!!!! Itulah yang boleh digambarkan ketika menonton filem Milly & Mamet (Ini Bukan Cinta & Rangga) sebuah karya dari negara seberang, Indonesia akan membuatkan anda terhibur ketika menonton.


Baru- baru ini MB berpeluang hadir ke tayangan perdana filem ini. Sebuah kisah komedi romantis dikatakan lanjutan dari filem Ada Apa Dengan Cinta yang sesuai ditonton seisi keluarga. Tidak terlalu berat untuk menghayati kisah filem ini menjadikan ia sebuah hiburan filem yang santai.


Foto Sekitar Majlis Tayangan Perdana Milly & Mamet : Dimeriahkan dengan kehadiran pelakon Sissy Prescillia & Dennis AdishwaraKeseluruhan MB bagi :
TENTANG FILEM MILLY & MAMET

Bahasa: Indonesia

Sari Kata: English / Malay Genre: Comedy / Romance

Durasi: 101 minutes (1 jam 41 minit)

Pengarah: Ernest Prakasa

Produksi: Starvision & Miles Film

Distributor: TGV Pictures

Pelakon : Julie Estelle, Sissy Priscillia,Dennis Adhiswara, Ernest Prakasa, Yoshi Sudarso, Titi Kamal, Isyana Sarasvati, Dian Sastrowirdoyo, Melly Goeslaw.

Foto dari kiri pelakon Dennis Adhiswara, Sissy Priscillia, Julie Estelle, Yoshi Sudarso

Foto Ernest Prakasa, Pengarah Filem Milly & Mamet

SINOPSIS FILEM

Antara babak-babak dalam filem Milly & Mamet


Melanjutkan timeline dari kisah Ada Apa Dengan Cinta 2, kini Milly (Sissy Priscillia) & Mamet (Dennis Adhiswara) sedang sibuk menguruskan bayi mereka. Mamet yang punya semangat memasak dan sempat bekerja sebagai chef kini bekerja di kilang milik Papa Milly. Satu pilihan yang agak terpaksa, kerana kini dia jadi tumpuan keluarga kecil mereka setelah Milly berhenti dari pekerjaanya sebagai penagawi bank untuk fokus membesarkan anak.Pada suatu hari, Mamet berjumpa Alexandra (Julie Estelle),kawan rapatnya semasa belajar dulu. Dengan yakin sekali, Alexandra bercerita bahawa dia sudah mendapatkan pelabur untuk membayar idea restoran yang dulu pernah mereka mimpikan bersama. Dengan hubungan Mamet dan Papa Milly yang semakin buruk, apakah Mamet akan menerima tawaran ini dan mengejar mimpinya? dan bagaimana Milly beradaptasi dengan hidup barunya sebagai suri rumah sepenuh masa.
Kepada semua peminat-peminat filem komedi romantis, filem ini telah mula ditayangkan di seluruh pawagam di tanah air pada 7 Mac 2019. Dapatkan tiket wayang anda hari ini! MYBUZZ!
Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts