TUAH SITI JAMUMALL TERIMA TAJAAN PERKAHWINAN SETENGAH JUTA RINGGIT


Kecoh semalam di alam maya kisah seorang hamba Allah yang menerima tajaan perkahwinan sehingga RM500 ribu hanya kerana kepetahannya mempromosikan produk-produk secara Live di platform media sosial, Facebook


Bak kata pepatah melayu, 'tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu'. Itulah yang berlaku kepada gadis kecil comel Siti Suriani atau lebih dikenali sebagai SITI JAMUMALL yang mendapat tajaan sempena majlis perkahwinan beliau dan pasangannya Syafiq, sehingga setengah juta ringgit.

Pada mulanya beliau hanya merancang untuk membuat majlis resepsi dalam skala biasa secara kecil-kecilan, namun tidak menyangka setelah memuat naik satu perkongsian status di Facebook beliau mengenai majlis resepsi tersebut, Siti terus dihujani panggilan serta pesanan Whatsapp daripada pengasas-pengasas produk, pemilik kedai dan pelbagai lagi yang menyatakan hasrat untuk menaja majlis resepsi beliau.

"Bagai 'kecil tapak tangan,nyiru kami tadahkan', begitulah perasaan Siti apabila mendapat khabar hampir 100 syarikat dari pelbagai produk berminat untuk menaja majlis kahwin Siti, danpaling menyentuh hati Siti, apabila ada individu yang baru berjinak dalam perniagaan juga berbesar hati untuk menaja majlis perkahwinan Siti. " ujar Siti Suriani.

"Saya sangat terharu dan tidak menyangka , majlis yang mulanya kami rancang biasa-biasa kini menjadi luar biasa. Syukur Alhamdulillah, berkat usaha saya selama 3 tahun menjadi promoter atau hos untuk jamumall.com serta menjual perbagai jenis produk kosmetik, kesihatan, fesyen dan makanan dihargai oleh mereka." tambah Siti lagi dalam satu temubual bersama pihak media sejurus selepas majlis resepsi beliau yang berlansung semalam, 7 April 2019, di Laman Kayangan, Shah Alam.


Majlis resepsi tersebut dihadiri lebih 2000 orang jemputan yang terdiri dari kenalan , sanak saudara dari kedua-dua belah pihak serta pihak media yang terdiri dari wartawan dan blogger. Majlis tersebut turut diserikan dengan persembahan oleh pemenang One In A Million, Ayu Damit dan disiarkan secara lansung melalui platform Facebook Jamumall.com


Antara penaja yang menaja majlis resepsi Siti Suriani terdiri dari pengasas produk, pemilik butik serta pengusaha seperti Dlia Jean Bridal yang menaja busana pengantin, Wedding by Emma yang menaja deko majlis dan pelamin serta beberapa selebriti ternama yang pernah mendapatkan khidmat Siti JamuMall antaranye CHE TA, FAIZAL FBI, SHUlB , SARAH RAlSU DIN, SHERRY iBRAHlM , SHAHRUL RlDZUAN, DAN LANA NORDIN .


Sama cantik sama padan, kedua pasangan pengantin Siti Suhaili @ Siti JamuMall dan Syafiq pada sesi makan beradab di majlis resepsi mereka yang berlansung di Laman Kayangan,

Shah Alam

Galeri


Senarai penaja serta tajaan:


 1. Pelamin dan Hiasan Dewan dari Weddings by Emma

 2. Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection

 3. Grand Cake dari Mad About Cake

 4. VIP Menu dari Rumpun Selera

 5. Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty

 6. Jamu dari Seri Lady Empire Resources

 7. Tudung Bawal Bridesmaids dari Gallery Bawal

 8. Kain Pasang Diamond dari lrahsukri

 9. Telekung dari Pretty Aini

 10. Set Solekan dari Zacthira Naviilionniza

 11. Skarf dari Scarf By Mehrun

 12. Printed Box dari Art Creation Printing

 13. Minyak Wangi dari Luxe Essencia Resources

 14. Pakej Bulan Madu dari Arwarna Resort

 15. Joker Cendolz

 16. Rempah Ratus Mak Siti

 17. Aiskrim Viral

 18. Satay Ros Viral

 19. Apam Balik by The Vaggies

 20. ChefNarKitchen Mee Kari

Follow Us
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black
 • Black Google+ Icon
Recent Posts