‘FAMILY PLATTER’ TARIKAN TERBAHARU DI RESTORAN ME’NATE SEMPENA RAMADHAN 2019

May 2, 2019

 

 

Tinggal beberapa hari lagi umat Islam bakal menjalani tuntutan rukun Islam ke-lima, berpuasa dibulan Ramadhan. Ketika ini jugalah banyak promosi berbuka puasa atau Iftar disediakan oleh hotel dan restoran di seluruh negara bagi merancakkan lagi sambutan Ramadhan.

 

Me'nate Steak Hub sememangnya sudah terkenal sebagai sebuah restoran yang berkonsepkan makanan barat yang terbaik di kalangan masyarakat Malaysia. Sempena Ramadan kali ini, Me'nate steak hub juga tidak ketinggalan turut serta dalam memeriahkannya dengan promosi buffet Ramadan. Kali ini Me'nate masih mengekalkan bufet ramadan untuk berbuka puasa yang menawar dan menyajikan sehingga 40 menu hidangan dari pelbagai pilihan makanan.

Mengekalkan konsep tradisi, Me'nate menawarkan menu steak dan barat sebagai pilihan utama sajian dengan 'Istimewa Kambing Golek' menjadi taruhan untuk memuaskan para pelanggan. Selain menu masakan barat, bagi memenuhi citarasa Ramadan, Me'nate juga menawarkan menu makanan tempatan lain seperti Nasi Briyani, Nasi Tomato, Mee Kari, Laksa, Mee Goreng/Kueh Teow yang digoreng panas dan sebagainya selain hidangan pencuci mulut kuih-muih tempatan. Setiap menu ini disediakan oleh Chef-Chef yang berpengalaman dan pastinya pilihan yang tepat dimana kesemua adalah mengikut kepelbagaian citarasa para pelanggan yang sering berkunjung ke Me'nate.

Menariknya Pakej Bufet Ramadhan ini adalah ianya sangat berpatutan dan berbaloi iaitu hanya RM79.90 untuk dewasa dan RM39.90 untuk kanak-kanak. Bagi kanak-kanak berusia 5 tahun dan ke bawah tidak dikenakan bayaran.

Bagi pelanggan yang tidak dapat menyertai bufet ramadhan untuk berbuka puasa tetapi masih ingin menikmati Stik dan makanan barat di Me'nate, tidak perlu khuatir kerana selepas jam 8.30 malam Restoran Me'nate akan meneruskan operasi ala carte seperti biasa.

 

Himpunan juadah ala timur dan barat menanti pengunjung yang memilih untuk berbuka di Me'nate Steak Hub, Shah Alam

Kelainan dan keistimewaan RAMADAN 2019 kali ini bagi memenuhi permintaan pelanggan yang menggemari daging premium, Me'nate memperkenalkan juga pakej makanan barat premium iaitu hidangan FAMILY PLATTER. Me'nate memperkenalkan 2 jenis pakej iaitu SET A : PREMIUM FAMILY PACKAGE dan SET B: SUPER PREMIUM FAMILY PACKAGE dimana 1 set boleh dimakan 5-6 orang dengan tawaran harga yang sangat berpatutan dan setiap pakej tersebut boleh dinikmati seisi keluarga.

Terdapat sehingga 11 menu bagi setiap hidangan dalam FAMILY PLATTER ini dan pelanggan diberikan akses PERCUMA untuk menikmati hidangan bufet pemanis mulut@dessert. Hidangan FAMILY PLATTER ini pastinya mengekalkan kualiti penggunaan daging dan bahan-bahan yang digunakan untuk pelanggan merasai keistimewaan yang di tawarkan oleh Me'nate pada kali ini. Kepada pelanggan yang berkeluarga inilah masanya untuk menikmati serta merasai pengalaman berbuka puasa dengan hidangan enak yang disediakan oleh keluarga anda.

 


Bagi memeriahkan kempen ramadan kali ini juga, Me'nate telah melantik dua selebriti terkenal, Shuk Sahar dan Elly Mazlein @ Kak Lina Pom-Pom sebagai IKON ME'NATE bagi membantu mempromosikan PAKEJ BUFET RAMADAN dan FAMILY PLATTER. Pemilihan mereka sebagai ikon Me’nate adalah disebabkan keserasian mereka apabila bekerja bersama. Ramadan Preview kali ini turut menyaksikan kehebatan Syuk bergandingan Kak Lina Pom Pom menunjukkan bakat mereka didalam sesi memasak masakan makanan barat secara live.

Me'nate juga berbesar hati menjemput para syarikat atau badan-badan Korporat, syarikat persendirian dan individu yang ingin bekerjasama dengan pihak Me'nate untuk menganjurkan sebarang bentuk majlis tanggungjawab sosial korporat (CSR) di Me'nate seperti majlis berbuka puasa dengan anak yatim dan sebagainya sepanjang Ramadan ini. Untuk itu diskaun korporat akan diberikan kepada syarikat-starikat yang berminat.

Restoran Me'nate Steak Hub kini mempunyai 5 (lima) cawangan yang terletak di Setapak, Bangi, Ampang, Shah Alam serta di selatan negeri iaitu Johor Bahru. Kesemua cawangan ini menghidangkan pakej menu dan konsep yang sama untuk pelanggan berbuka puasa. Setiap cawangan Restoran Me'nate Steak Hub ada menyediakan fasiliti seperti surau yang selesa untuk para pelanggan menunaikan ibadah solat dengan selesa. 

 

Tema: Me'nate BUFFET & FAMILY PLATTER

Jangkamasa: Sepanjang Ramadhan 2019

Harga : Dewasa - RM79.90 / Kanak-Kanak RM39.90 (Kanak-Kanak 5 tahun ke bawah PERCUMA) 

FAMILY PLATTER SET A - PREMIUM FAMILY PLATTER: RM450 (excluding SST)

FAMILY PLATTER SET B: SUPER PREMIUM FAMILY PLATTER: RM650 (excluding SST)

 

Untuk tempahan sila hubungi/WA/SMS : 

SETAPAK:            +6019-3911 047

SHAH ALAM:      +6019-4771 047

BANGI:                +6019-2611 047

AMPANG:           +6019-8795 947

JOHOR BAHRU: +6019-7510 347

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black
 • Black Google+ Icon
Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.