LULU HYPERMARKET BUKA CAWANGAN KEDUA DI MALAYSIA


Lulu Group, salah satu pengendali runcit terbesar di rantau Timur Tengah & Afrika Utara (MENA), telah melebarkan sayap perniagaan mereka dengan membuka pasar raya besar kedua di ibu negara Kuala Lumpur di Malaysia.


YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Malaysia secara rasminya merasmikan pembukaan cawangan kedua Lulu Hypermarket dengan kehadiran Duta Besar dari pelbagai negara, ahli perniagaan tempatan terkemuka dan tokoh-tokoh lain.


Cawangan Lulu Hypermarket yang baru yang juga ke-174 Lulu secara global terletak di 1 Shamelin Mall di Cheras Kuala Lumpur. Lulu Hypermarket secara keseluruhan berkeluasan 80,000 kaki persegi telah direka bentuk menggunakan konsep ruang runcit terkini dan teknologi paling moden untuk kemudahan membeli-belah kepada penduduk Cheras dan kawasan sekitarnya untuk keperluan membeli-belah harian mereka.

Selepas majlis perasmian tersebut, YB Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail dan tokoh-tokoh lain telah dibawa melawat ke hampir keseluruhan pasar raya besar oleh Yusuff Ali, Pengerusi Lulu Group yang turut memberi taklimat kepada mereka mengenai pelbagai bahagian, ciri-ciri unik dan kemudahan pasar raya terbaru tersebut.


Lulu Hypermarket mempunyai bahagian yang khusus untuk runcit, produk tenusu, ikan dan makanan laut, buah dan sayur-sayuran, daging dan ayam, barang-barang kering, pakaian fesyen, elektronik, alat tulis, alat tulis, kasut, kasut dan lain-lain.


Satu kelainan utama yang ditonjolkan di cawangan terbaharu ini ialah ia mempunyai kedai eksklusif untuk semua produk makanan import yang organik serta "bebas daripada" gluten, gula, tiada tambahan perasa, serta bebas bahan pengawet dan pelbagai makanan lain dari seluruh dunia. Seperti biasa Lulu Hypermarket menyediakan pelbagai produk berkualiti dan nilai untuk wang semua di bawah satu bumbung.


Pengerusi Lulu Group, Yusuff Ali MA, berkata "seperti yang diisytiharkan semasa perasmian Hypermarket pertama kami di Malaysia, kami teguh pada rancangan pengembangan kami di Malaysia dan komited untuk melancarkan empat pasar raya hiper baru di beberapa bahagian di Malaysia sebelum dan pada tahun 2020. Ini termasuk projek di Setia City Mall, Bangi Gateway, Bachang (Melaka) & Johor Bahru."


Beliau juga menambah bahawa "kami juga meneroka pasaran lain di Malaysia dan menjangkakan untuk mewujudkan lebih dari 5.000 peluang pekerjaan kepada tenaga kerja Malaysia". Lulu Malaysia kini menggaji lebih daripada 300 rakyat Malaysia di dua pasar raya besar mereka di Malaysia.


SOKONGAN KEPADA PKS


Yusuff Ali seterusnya menyatakan bahawa Lulu Hypermarkets menyokong industri Perusahaan Kecil & Sederhana (SME) tempatan untuk berkembang bersama dengan menyediakan ruang pameran di dalam pasar raya besar yang akan menjadi platform yang baik bagi syarikat tempatan untuk memperluaskan perniagaan mereka dan juga mengeksport produk mereka ke negara-negara Teluk.Sehingga kini terdapat lebih daripada 100 syarikat tempatan yang berkerjasama dengan Lulu Malaysia.


"Pada 2018, kami mengeksport produk Malaysia seperti buah-buahan, sayur-sayuran. kasut, produk PKS, makanan. perabot bernilai US $ 10 juta ke pasar raya besar kami di seluruh dunia dan pada tahun 2019, kami menjangkakan pertumbuhan ini menjadi AS $ 15 juta ". tambah Yusuffali.


Turut hadir semasa majlis perasmian ialah Saife Rupawaia, Ketua Pegawai Eksekutif, Ashraf All MA. Pengarah Eksekutif, Salim MA, Pengarah dan pegawai-pegawai Lulu yang lain.


JUALAN PEMBUKAAN 'INAUGURAL SALES'


Bersempena dengan pembukaan cawangan kedua di 1Shamelin Mall Cheras, Lulu Hypermarket turut mengadakan jualan 'INAUGURAL SALES' sebagai promosi serta menghangatkan lagi sambutan pembukaan tersebut. Para pengunjung yang berkunjung ke Lulu Hypermarket dari 1 hingga 4 Julai 2019, bakal menikmati potongan harga besar-besaran di seluruh bahagian. Untuk pelanggan yang berbelanja lebih RM75 dalam satu resit turut berpeluang untuk menyertai cabutan bertuah "Lulu Dream Drive - Shop & Win". Untuk maklumat lanjut sila layari http://malaysia.luluhypermarket.com/MY/all atau akaun Facebook rasmi di https://www.facebook.com/LuLuHypermarketKL/

GALERI | PERASMIAN CAWANGAN KEDUA LULU HYPERMARKET

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts