IPSB TECHNOLOGY LANCAR WHITEBOX SERVER BUATAN MALAYSIA - XSCALAR

July 5, 2019

 

IPSB Technology baru baru ini telah melancarkan produk pertama mereka, XSCALAR . XSCALAR adalah produk buatan Malaysia yang merupakan perisian yang ditakrifkan dengan pengkomputeran berskala terbuka.

 

Produk ini memberi penekanan dengan jualan dan sokongan teknikal dari mula hingga akhir proses pada kos yang dioptimumkan. XSCALAR menawarkan pelbagai 'server' yang telah melalui proses penyelidikan dan pembangunan terperinci serta ujian intensif untuk menyampaikan sesuatu yang berinovasi.

 

XSCALAR boleh digunakan di dalam semua industri seperti media & hiburan, pendidikan, pengangkutan, penjagaan kesihatan, minyak & gas dan banyak lagi. Faedah XSCALAR adalah:


● Perkakasan
● Berskala
● Prestasi pada kos yang dikurangkan
● Perkhidmatan profesional (termasuk penilaian khusus untuk memahami keperluan
pengguna)

 

XSCALAR bertujuan untuk merapatkan jurang dalam menyediakan dalam menyediakan organisasi tempatan serta pelanggan perusahaan kami dengan perkakasan tempatan dengan piawaian antarabangsa pada kos yang dikurangkan. Dengan lebih daripada 11 tahun kepuasan pelanggan, IPSB  berharap untuk mencapai kecemerlangan dengan perkongsian strategik juga.


"Kami berada di zaman Transformasi Digital dan Pengkomputeran Awan dan ke arah pembelajaran AI dan pembelajaran Machine. Oleh kerana pelanggan dan perusahaan mencari penyelesaian yang kos efektif, kami mengumpulkan pakar tempatan yang berbakat untuk sama-sama menghasilkan produk “whitebox” yang ditakrifkan perisian. Inilah sebabnya mengapa kami kini mempunyai XSCALAR ," kata Encik Nasir Baki, Pengarah IPSB Technology.

 

Untuk platform data yang besar, XSCALAR membantu dengan sistem pengarkaran storan

perusahaan, menjadikan penyelesaian ladang dan infrastruktur yang bersatu padu. Dan

sebaliknya, untuk platform media digital, XSCALAR membantu pengurusan aset digital dan

penyelesaian penstriman audio.


IPSB telah berada dalam industri sejak 2008 dan dibentuk oleh para profesional teknologi.Kami telah mencapai piawaian antarabangsa dan telah menyediakan perkhidmatan berorientasikan penyelesaian kepada industri. Dalam tempoh 11 tahun berada dalam industri ini, kami sangat berterima kasih atas sokongan daripada pelanggan dan pekerja kami yang berbakat.

 

 
Milik tempatan, hasil tempatan 

IPSB berbangga dengan mengambil para graduan yang berbakat dari universiti tempatan untuk menjadikan mereka sebahagian daripada pasaran global. Kami berbangga dapat mengambil individu yang berinovasi dan sedia untuk memasarkan produk yang sedia ada. Kami mengambil cabaran ini untuk menggembangkan industri teknologi dengan bakat tempatan.


Visi

IPSB berhasrat menjadi penyedia penyelesaian global terkemuka dengan menggabungkan kemahiran dan teknologi untuk masa depan yang mampan. Pada 2017, kami memulakan kerjasama dengan Dana Fasilitasi TERAJU dan dalam usaha untuk keusahawanan tempatan, pasukan R & D telah menghasilkan whitebox server kami sendiri yang tersedia sebagai server perkakasan yang berdiri sendiri atau dengan IPSB Managed Services.

 

IPSB memahami keperluan untuk bekerjasama antara sektor awam dan swasta untuk meningkatkan industri teknologi. Beberapa perkongsian strategik dengan syarikat ICT Teknologi Tempatan dan Syarikat Multinasional turut telah dimeterai.

 

Untuk pertanyaan lanjut berhubung XSCALAR mahupun IPSB, orang ramai boleh mengakses ke laman sesawang www.ipsb.com.my atau mengikuti perkembangan di sosial media:
Instagram: www.instagram.com/ipsbtechnology
Facebook: www.facebook.com/IPSBTechnology
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ipsbtechnology
Laman sesawang: www.xscalar.my
Facebook: www.facebook.com/XScalar.MY/

Mengenai ‘Whitebox Server’
Pelayan kotak putih adalah sistem komputer server yang dipasang dari komponen perkakasan yang sedia ada di pasaran. Seperti komputer desktop whitebox , whitebox server boleh dipasang dan dijual dengan atau tanpa penjenamaan. Spesifikasi whitebox server tidak biasanya disasarkan untuk aplikasi khusus tetapi sesuai untuk satu atau lebih genre aplikasi. Atau, mereka cukup generik untuk menentukan server untuk tujuan pengkomputeran yang sama di pusat data.


Mengenai Perisian yang Ditetapkan
Perkakasan yang ditakrifkan perisian menggabungkan garis antara perkakasan dan perisian.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black
 • Black Google+ Icon
Recent Posts
Please reload

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

 • Facebook Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.