BINGKISAN 'SENYUMAN RAMADHAN' DARI HAEL HUSAINI


Ramadhan al-Mubarak tiba lagi tahun ini. Seluruh umat Islam sedunia menyambutnya dalam keadaan 'normal baru' yang agak berbeza tahun ini gara-gara pandemik global wabak Covid-19. Walau bagaimanapun ibadah puasa tetap harus dijalani oleh setiap Muslimin serta Muslimat sejagat.


Seperti kelaziman apabila tiba bulan Ramadhan, ramai penyanyi akan melancarkan single terbaharu yang bertemakan Ramadhan sebagai hadiah buat peminat-peminat mereka. Tidak ketinggalan penyanyi tersohor Hael Husaini menyambut bulan mulia ini dengan satu ‘senyuman’ istimewa.

Senyuman yang dimaksudkan berupa sebuah lagu baru berjudul ‘Senyuman Ramadhan’ yang bertujuan menaikkan semangat setiap Muslimin dan Muslimat yang menjalani ibadah berpuasa dalam keadaan yang lebih mencabar tahun ini. Lagu ciptaan Hael Husaini dan MFMF ini juga melambangkan betapa pentingnya sebuah senyuman yang juga dianggap sebagai sedekah di dalam ajaran Islam.

Penyanyi ini sendiri berharap supaya lagu ini dapat menceriakan suasana Ramadhan dan memberikan aura yang lebih positif untuk semua.

Menurut Feros, Ketua Label Muzik, Rocketfuel Records,

”Lagu Ini merupakan lagu yang sesuai untuk menyambut suasana Ramadhan dan saya berharap lagu ini dapat menambat hati para pendengar yang bakal menjalani ibadah puasa .”

Lagu ‘Senyuman Ramadhan’ ini boleh dimuat turun di iTunes dan dijadikan sebagai panggilan nada dering menerusi semua syarikat telekomunikasi tempatan serta boleh didengari melalui penstriman di atas talian seperti Spotify, Joox dan Apple Music. Video lirik dan muzik lagu ini juga boleh di tonton di saluran Youtube Rocketfuel Network.


Senyuman Ramadhan


Penyanyi: Hael Husaini Judul : Senyuman Ramadhan Lirik / Komposer: Hael Husaini & MFMF

Dia senyum Engkau senyum Semua senyum buat ku pun tersenyum Mereka senyum Terus tersenyum Ramadahan dipenuhi dengan senyum Sedekahkan lah senyuman Moga dibalas kan dengan senyum yang lara jadi indah

Biar dunia tertawan Bila iya diukirkan Tak minta balasan Bila diberikan Sebarkan senyuman

Biar manis kelihatan Biar hati kan keruan Tak minta balasan Cukup kan skadar Sebarkan senyuman

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon