JEMY2020 - ACARA VIRTUAL PERTAMA JEPUN DI ASIA


JEPUN EXPO MALAYSIA 2020 (JEMY 2020) yang dinanti-nantikan akan kembali dengan semangat yang sama di platform online dari 18 (Sabtu) -19 Julai (Ahad) tahun ini.

"Setelah lebih dari 3 tahun berturut-turut dengan usaha tanpa henti, JEMY ​​telah menjadi pameran perdagangan Jepun terbesar di Malaysia dengan komoditi komprehensif dan pendedahan kepada seni dan budaya Jepun yang kaya," kata Yupharet Eakturapakal, Ketua Pegawai Eksekutif G-Yu Creative Co., Ltd.


"JEPUN EXPO MALAYSIA 2020 GOES VIRTUAL" akan mengganti pameran fizikal. Sejajar dengan permintaan kerajaan untuk menerapkan norma yang baru dan menjaga jarak sosial, JEMY ​​2020 akan diadakan dalam talian untuk memastikan keselamatan peserta pameran, artis, kakitangan dan pengunjung kami," tambah Yupharet.


Ini adalah tindak balas pragmatik terhadap keadaan semasa dan inisiatif utama bagi para peserta untuk menjangkau khalayak global. Acara ini akan mencipta sejarah sebagai "ACARA VIRTUAL PERTAMA JEPUN DI ASIA".


Acara perdana tahun lalu telah menarik lebih dari 180,000 orang ke Pavillion, Kuala Lumpur. Acara itu penuh dengan peminat yang bersorak untuk artis sensasi viral AKB48 dan 75 artis Jepun yang lain. Pengunjung dapat menyaksikan budaya Jepun, seni mempertahankan diri, cosplay, makanan, pameran pendidikan dan perjalanan.

Dianjurkan oleh G-Yu Creative Co., Ltd, JEMY ​​2020 bertekad untuk meningkatkan perdagangan produk Jepun dan menjalin hubungan baik antara Malaysia dan Jepun. Pandemik ini telah menyebabkan perubahan besar bagi komuniti perniagaan di seluruh dunia dengan ramai yang tidak dapat meneruskan operasi perniagaan seperti biasa. Oleh demikian, acara online ini akan menjadi peluang bagi perniagaan untuk menjangkau lebih banyak pelanggan dan memperoleh pendapatan. Perdagangan antarabangsa dalam talian menyediakan platform untuk produk berkualiti dan khusus yang merangkumi 6 kategori utama, seperti anime, seni & fesyen, F&B, perjalanan, dan pendidikan.

Di samping itu, JEMY ​​2020 membenarkan aktiviti e-dagang rentas sempadan yang membolehkan peserta pameran meneroka kemungkinan baru untuk berhubung dengan penonton di seluruh dunia dari Malaysia, Jepun, Thailand, dan lain-lain. Pameran ini akan disiarkan secara langsung di laman Facebook dan Youtube JEMY ​​di hadapan 1 juta penonton. Ini termasuk slot siaran langsung selama 15 minit untuk peserta pameran.


Perbarisan cosplay dan fesyen, manga, origami, kyudo adalah antara aktiviti-aktiviti menarik yang disediakan. Di samping itu, JEMY ​​2020 akan membolehkan pembeli berkomunikasi secara langsung dengan peserta pameran di laman web rasmi mereka atau platform lain yang difikirkan sesuai untuk kedua-dua pihak.

"Kami telah menggerakkan tenaga kerja untuk memastikan bahawa konsert dihoskan secara dalam talian dan peminat masih dapat menyaksikan persembahan artis kegemaran mereka. Barisan artis-artis termasuk Riona Hamamatsu, bekas anggota AKB48 Team8, You Kikkawa, penyanyi dan pelakon Jepun dan ramai lagi. Artis J-POP terkemuka akan turut menyertai acara ini dan akan juga diumumkan tidak lama lagi. "Dengan mesej unik " TOGETHER WE ARE ONE”, kami ingin menolong orang ramai menghadapi cabaran besar sebegini," jelas Yupharet.

Peniaga yang berminat untuk mengambil bahagian boleh menghubungi japanexpo@gyucreative.com atau 03-79605055 untuk maklumat lebih lanjut. Pendaftaran ditutup pada atau sebelum 20 Jun 2020.

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts