REALME LANCAR C12 DENGAN KETAHANAN BATERI KUASA BESAR


realme Malaysia hari ini melancarkan model terbaharu telefon pintar mereka didalam keluarga siri C realme, realme C12 dan realme Buds Classic. Peranti berketahanan tinggi dengan kuasa bateri sebesar 6000mAh yang mempunyai jangka hayat bateri yang lebih lama untuk penggunaan harian kini tersedia untuk rakyat Malaysia.


Selain dari realme C12, realme Buds Classic juga diperkenalkan untuk menawarkan kepada pengguna kemudahan 'Long Live Music Bundle'. Penjualan dalam talian pertama realme C12 dan realme Buds Classic akan diadakan pada 25 Ogos, jam 1.00 p.m. sedangkan kedai luar talian akan mula dijual mulai 31 Ogos 2020 dan seterusnya.


"Untuk model C utama, realme C12 mempunyai bateri 6000mAh raksasa yang dapat pengguna nikmati dengan penggunaan tanpa henti pada bila-bila masa. Berdasarkan ujian realme Lab, realme C12 telah menetapkan rekod baru apabila ia dapat bertahan selama 57 hari dalam mod siap sedia. Dari segi reka bentuk, kami menggunakan 'Trendsetting Design' yang lain, 'Geometric Gradient Design' untuk pertama kalinya di telefon pintar kami. Kami juga telah menaik taraf C12 realme dengan tiga kamera yang menyokong autofokus PDAF, pengguna dapat memperbesarkan sehingga 4X zoom semasa mengambil gambar. Rakyat Malaysia kini dapat memiliki pemproses terbaru dengan harga yang luar biasa dengan realme C12,” kata Tiffany Teh, Pengurus Jenama realme Malaysia.


Reka bentuk realme C12 menggunakan rekaan 'Geometric Gradient Design' terkini dan ia hadir dengan dua warna, biru laut dan merah karang. Lengkung terukir di penutup belakang realme C12 menggunakan mesin ukiran berteknologi Jerman dengan radium tepat lima paksi yang terkemuka di industri untuk mencipta kesan cahaya reflektif khas.


Penggunaan teknologi ini menawarkan perasaan genggaman yang selesa, ketahanan calar pada cap jari dan pandangan yang menarik pada realme C12. Sementara itu, empat kamera berada di sudut modul persegi menjadikannya seimbang dan teratur. Ia juga dilengkapi dengan paparan layar penuh mini-drop 6,5 inci yang menawarkan bidang pandangan yang lebih luas dan kurang gangguan visual, di samping memberikan pengalaman yang sangat baik pada skrin hampir penuh semasa bermain dan menonton filem.


Bateri Peranti ini mempunyai bateri 6000mAh mega ketika pengguna dapat menikmati penggunaan jangka panjang. realme C12 dapat terus menghubungi selama 46 jam atau bermain PUBG 30 pusingan. Penggemar hiburan juga dapat menikmati 1200 lagu atau 18.6 filem dalam talian. Pengecasan terbalik juga disokong pada realme C12 di mana peranti berubah menjadi stesen pengecasan dan bertindak sebagai penyelamat bateri produk AIoT. Realme C12 juga dilengkapi dengan 'App Quick Freeze', 'Screen Battery Optimization' dan mod 'Super Power Saving' untuk menyokong ciri tahan lama dalam mencapai jangka hayat bateri yang sangat lama.

Kamera realme C12 dilengkapi dengan tiga kamera dengan sensor gambar 13MP, lensa B&W dan Lensa Makro. Peranti ini juga boleh memperbesar hingga 4X zoom dan menyokong PDAF yang menjadikan fokus lebih pantas dan tepat. Lensa B&W dan Retronya juga memberikan kesan seni khas dalam mod potret.


Paparan, suhu warna, warna, dan parameter lain berulang kali disesuaikan dengan baik untuk menjadikan foto-foto itu lebih artistik. Di bahagian depan, ia memiliki kamera selfie 5MP yang juga menyokong ciri seperti fungsi memperindah AI, mod HDR, mod potret dan Panoselfie yang membolehkan pengguna mengambil gambar diri yang lebih luas.


Persembahan Dari segi prestasi, realme C12 menampilkan pemproses MediaTek Helio G35 64-octa-core yang kuat. Ia adalah pemproses 12nm lapan teras yang mencapai hingga 2,3 GHz, dan mengadopsi struktur Cortex A53, menjadikannya salah satu yang terpantas di antara telefon pintar pada tahap kumpulan asas 'entry level'. Ia sangat sesuai untuk pengguna dan pemain telefon pintar arus perdana kerana dapat memastikan pengalaman pengguna yang lancar semasa mengendalikan aplikasi dan permainan pertengahan hingga berat.


realme C12 menyokong teknologi 'fingerprint unlock' ultra pantas serta kaedah pengecaman wajah, ia juga dapat dibuka dengan mudah dengan sekali klik atau sekilas untuk memastikan privasi pengguna semasa menggunakan peranti. Peranti ini mempunyai tiga slot kad, slot dual SIM dan slot kad SD khusus yang boleh dikembangkan hingga 256GB, oleh itu pengguna tidak perlu risau kehabisan ruang sambil menyimpan gambar, video atau fail.


reals Buds Classic Realme C12 disertakan dengan realme Classic Buds untuk rakyat Malaysia yang masih lebih gemar menggunakan fon telinga berwayar. Tidak seperti reka bentuk 'in-ear' biasa, realme Buds Classic dilengkapi dengan reka bentuk 'half-ear' baru dan pemacu 14.2mm. Reka bentuk fon telinga membolehkannya dipasang dengan selesa di saluran telinga pengguna. realme Buds Classic juga menawarkan kualiti suara premium dengan bass yang lebih mendalam dan vokal yang jelas untuk pengguna menikmati pengalaman muzik mereka.


realme Buds Classic menempatkan mikrofon HD sebaris dan butang tunggal yang boleh digunakan untuk mengawal main balik muzik dan menjawab panggilan dengan mudah. Peranti ini ju