24 FINALIS PERTANDINGAN MISS & MRS CURVY 2020 DI UMUM SECARA RASMI
Dua puluh empat finalis pertandingan Miss & Mrs Curvy International 2020 diumumkan secara rasmi dalam satu majlis pengenalan, aprisiasi penaja serta sidang media pertandingan tersebut yang diadakan di The Pearl Kuala Lumpur, Jalan Klang Lama pagi ini. Acara tersebut turut disaksikan oleh tetamu yang terdiri dari orang kenamaan, selebriti, ratu cantik, penaja, rakan kongsi dan wakil media.


Antara tetamu kenamaan yang menghadiri upacara berprestij itu, termasuk Dato Kalai Arasu dari DK Brothers, Dato 'Lingamari dari Gemilang Tanah, mantan pemimpin Wanita MIC Dato' Mohana Muniandy, pengarah pertandingan nasional Azhaghin & Azhagi 2020, Pramila Dewi, Mrs Malaysia World 2019/20 Priyasimmi , Duta Kebaya Plus Saiz Timeless Shida Abdullah, Presiden & Pengasas PJKKM Meenasri dan pereka fesyen terkenal Dato 'Ghani. Turut meraikan acara tersebut dengan kehadiran mereka ialah pengarah pertandingan Mrs Fitness Globe & Super Model Universe Malaysia Ammetta Malhotra, penerbit filem MSK Selvamary, pengarah pertandingan Miss Africa Malaysia Uche, Miss Southeast Asia Millenium Universe 2020 Suritha Ambal Sundram dan Setiausaha Jeneral Sahabat Malaysia Bhaski Solai .


Miss & Mrs Curvy Malaysia yang diasaskan oleh Mr Muraalie Kannan dari MK Asia Production Entertainment pada tahun 2018, diwujudkan sebagai platform dengan tujuan yang unik dan istimewa untuk meningkatkan kesedaran dan memberi kuasa kepada wanita untuk mengatasi stereotaip dan mengatasi halangan, Miss & Mrs Curvy yang pertama Malaysia hanya melihat segelintir wanita berpartisipasi, tetapi siri pertandingan ini berkembang pesat menjadi salah satu pertandingan yang paling progresif untuk wanita bersaiz plus selama ini. Definisi kecantikan terus berkembang, memberi ruang kepada lebih banyak wanita diberi peluang untuk turut serta.


"Kami bergerak menuju budaya keindahan khemah besar, di mana semua orang boleh diterima." kata Muraalie, pengarah pertandingan Miss & Mrs Curvy International & CEO MK Asia Production Entertainment. "Semua orang cantik. Versi ideal semua orang dapat dilihat di halaman majalah atau di landasan pacu Malaysia tetapi kami berharap dapat mengubah semua itu dengan lebih inklusif. " dia menambah.


Bagi edisi 2020-21, pertandingan ini dijenamakan semula sebagai Miss & Mrs Curvy International, dan telah mendapat penyertaan dari 64 peserta yang bersemangat, tekad dan berbakat yang bertujuan untuk menjadi versi diri mereka yang lebih baik dengan menyertai pertandingan tahun ini. Sesi pencarian peserta untuk pertandingan itu diadakan pada pada bulan September yang lalu di Regal Park Hotel di Kuala Lumpur, sejurus setelah mendapat kelonggaran Perintah Kawalan Pergerakan.


Acara ini juga menyaksikan Miss Curvy Malaysia 2019 Marissa Kee dilantik sebagai Penolong Pengarah Pagent untuk pertandingan tahun ini . Majlis kemudian diteruskan dengan pengenalan dan penyampaian tanda penghargaan kepada rakan rasmi dan juga kepada tetamu kenamaan yang telah hadir . Selain itu barisan hakim yang bakal menghakimi pertandingan itu nanti turut di umumkan bersama barisan penaja.


Sementara itu ,satu sirkit pertandingan antarabangsa baru Miss & Mrs Hourglass International yang dijangka berlangsung tahun depan juga diumumkan semasa acara tersebut.Pusingan akhir Miss & Mrs Curvy International 2020-21 akan berlangsung pada 9 Januari 2021.