CASIO LANCAR JAM TANGAN G-SHOCK EDISI TERHAD KOLOBORASI BERSAMA FAM


Casio pengeluar jenama jam tangan popular jenama G-SHOCK telah mengumumkan kerjasama bersama Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) pada akhir Mac 2021 lalu untuk mengeluarkan model G-SHOCK dan FAM edisi terhad bagi menyatakan tanada sokongan tertinggi mereka terhadap skuad kebangsaan yang akan kembali ke kempen Kelayakan Piala Dunia 2022 / Piala Asia 2023 setelah satu tahun ketinggalan kerana wabak COVID-19 tahun lalu.


Penantian lama penyokong Harimau Malaya bakal berakhir apabila Casio akan melancarkan jam tangan G-SHOCK, model akan dijual pada awal Jun 2021. Model baru ini adalah berdasarkan kepada model GA-2000-1A9 dari siri Carbon Core Guard, jam analog analog-digital dengan lebih banyak kekuatan dan gaya.


Ini adalah tahap ketangguhan baru dan model asalnya mempunyai struktur butang tanpa pengawal, penutup belakang ganda dan yang paling penting ia mempunyai gelang acuan bicolor jenis tuas slaid. Ia menampilkan logo skuad kebangsaan, pasukan Harimau Malaya dengan gabungan warna, hitam dan kuning dan menggabungkan logo. "FAM G-SHOCK" boleh didapati terukir di tali bagi menandakan komitment yang serius dalam perkongsian ini.


Jam tangan G-SHOCK GA-2000FAM-1A9 dikeluarkan dalam kuantiti terhad sebnyak 999 unit dan boleh didapati secara eksklusif di Malaysia. Setiap set didatangkan bersama dengan kemeja-T , gelang pergelangan tangan dan pembungkusan khas G-Shock x Harimau Malaysia. Dengan harga runcit pada harga RM 579, ia boleh didapati di semua Kiosk G-SHOCK, G-Factory dan kedai peniaga yang sah.Spesifikasi ProdukFollow Us