FIREFLY PERKENAL PERKHIDMATAN PENGHANTARAN KARGO UDARA, PENUHI PERMINTAAN SERAHAN HARI YANG SAMAKenaikan mendadak permintaan untuk perkhidmatan penghantaran bungkusan ke seluruh Malaysia telah memberikan Firefly Airlines peluang bagi memenuhi permintaan tersebut dengan memperkenalkan perkhidmatan 'Firefly Air Cargo'. Setelah melancarkan perkhidmatan penghantaran dari-ke-lapangan terbang awal bulan ini, syarikat penerbangan itu yakin bahawa ia akan memberi manfaat kepada ramai pemilik perniagaan, penjual dalam talian dan ramai lagi yang lain ketika pergerakan yang terhad kerana pendamik Covid-19. Perkhidmatan yang sangat dicari-cari ini memberikan penyelesaian yang cepat, selamat dan menjimatkan. Syarikat penerbangan Firefly kini menawarkan potongan 20% dari 15-29 Mac untuk memberi kelegaan kepada pelanggan yang inginkan penjimatan yang lebih banyak.


"Kami memahami bahawa kepantasan dan kecekapan adalah yang penting hari ini dalam persekitaran perniagaan yang kompetitif. Sebilangan besar perniagaan dengan cepat mengubah model perniagaan mereka dari luar talian ke dalam talian sejak bermulanya wabak ini. Jumlah perniagaan yang dilahirkan dalam talian setiap hari sangat mengejutkan dan kami ingin dapat membantu memastikan perniagaan ini terus bergerak ”, kata Ketua Pegawai Eksekutif Firefly Airlines, Philip See.


Dia menambah bahawa perkhidmatan ini juga akan bermanfaat bagi ahli keluarga yang tinggal atau bekerja di negeri lain. Semudah makanan buatan sendiri yang sihat dan lazat atau hadiah ulang tahun sebagai kejutan kini dapat dihantar kepada orang yang tersayang ke lapangan terbang pilihan mereka dalam masa 3 jam. Kami mempunyai peranan penting dalam memastikan pergerakan setiap barangan dalam tempoh masa yang belum pernah terjadi sebelumnya.


Perjalanan untuk menghantar bungkusan melalui 'Firefly Air Cargo' adalah mudah. Pelanggan yang berminat untuk mendapatkan perkhidmatan ini hanya perlu menurunkan bungkusan mereka di kaunter lapangan terbang Firefly, memilih destinasi dan waktu penerbangan mereka serta mengisi borang pengiriman. Sebagai alternatif, untuk menjimatkan masa, pelanggan boleh memuat turun borang pengiriman di laman sesawang www.fireflyz.com.my/aircargo.


Bungkusan itu kemudian akan diproses untuk untuk pemeriksaan keselamatan dan penghantaran. Pihak penerima dapat menerima barangan yang dihantar di lapangan terbang yang telah ditentukan oleh pengirim pada hari yang sama. Bungkusan yang telah sampai perlu diambil oleh penerima dalam masa 24 jam dari waktu ketibaan kerana tiada kemudahan penyimpanan disediakan oleh syarikat penerbangan.


Kaunter Firefly Air Cargo terdapat di Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang (SZB), Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Bayan Lepas (PEN), Lapangan Terbang Sultan Mahmud, Kuala Terengganu (TGG), Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Kota Bharu (KBR), Sultan Lapangan Terbang Abdul Halim, Alor Setar (AOR) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, Langkawi (LGK). Firefly Airlines akan menyediakan perkhidmatan penghantaran ini di lebih banyak lapangan terbang pada masa akan datang.

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon