PASARAYA GIANT KINI BERWAJAH BARU!


Giant, salah satu peruncit makanan terkemuka di Malaysia, telah melancarkan pembaharuan yang bakal menjanjikan pengalaman pelanggan terbaru yang lebih menarik demi memenuhi janjinya yang meliputi kesegaran, kualiti serta nilai selain memperlihatkan penampilan dan nuansa yang sama sekali baru kepada semua 57 cawangan kedainya di negara ini.


Langkah penjenamaan semula secara menyeluruh ini adalah salah satu perkembangan yang paling ketara bagi Giant sejak penubuhannya sebagai jenama peruncitan tempatan pada tahun 1944 dan berdasarkan kedudukan Giant hingga kini sebagai peneraju harga rendah di Malaysia dalam memberikan nilai terbaik kepada pelanggan. Langkah ini juga berdasarkan hasil kajian oleh Giant yang diperolehi dari maklumbalas pelanggan meliputi - produk segar dan berkualiti dengan nilai yang besar sebagai pengalaman membeli-belah yang positif.


Chris Bush, Ketua Pegawai Eksekutif Dairy Farm untuk Perniagaan Makanan Asia Tenggara berkata, "Kami menyedari bahawa ini terus menjadi masa yang mencabar, dan kami tetap lebih komited daripada sebelumnya menjadi peruncit makanan bernilai terbaik di Malaysia - memberikan harga yang hebat dan nilai luar biasa pada produk yang dibeli oleh pelanggan kami, terutamanya pada masa kita pelanggan akan sangat menghargainya. "


"Dengan penyegaran ini, kami telah mendengar dengan teliti dan bertindak berdasarkan apa yang diberitahu oleh pelanggan kami apa yang penting bagi mereka, dan hasilnya kami telah meningkatkan semua operasi dan kebersihan kedai kami standard, ketersediaan produk dan tahap perkhidmatan. "


Dengan pemahaman yang mendalam ini, pelanggan kini dapat menantikan persembahan Giant yang baru yang dikembangkan khusus untuk memenuhi tuntutan ini, seperti:


Pelancaran lebih dari 2000 produk baru di seluruh bahagian makanan segar, bahan makanan dan barang keperluan asas rumah untuk menggembirakan dan memudahkankan pelanggan.


Dunia Makanan, di mana pelanggan Giant kini dapat menikmati pilihan yang lebih luas terdiri dari makanan import baru dari seluruh dunia, dan juga makanan istimewa tempatan buatan syarikat tempatan.


Zon Ringgit, terdapat hanya di cawangan-cawangan terpilih, ia merupakan initiatif yang baru bagi mengukuhkan kedudukan Giant sebagai peneraju harga dengan RM3 / - setiap produk untuk semua kategori produkbuntuk pelanggan yang mempunyai bajet yang kecil. Pemburu harga murah akan menemui produk baru yang menarik terdiri dari makanan ringan hingga peralatan dapur, rumah, dan barang penjagaan diri pada harga tetap yang menakjubkan iaitu RM3 / - setiap item.


• Bahagian Barangan Asas, Giant menyusun semua senarai barangan keperluan harian dibahagian ini dengan memberikan produk berkualiti baik dengan harga berpatutan yang memuaskan. Pelanggan boleh menmilih lebih dari 700 produk baru disini, terdiri dari keperluan memasak, peralatan, penyimpanan dan pengurusan rumah, barangan permainan dan serta yang berkaitan dengan hobi dan aktiviti masa lapang.


Item Sedia Dimakan ditawarkan di beberapa pasar raya terpilih seperti makanan segar yang dimasak setiap hari dari seperti roti , kek dan pastri. Giant juga menggadaptasi model hub dan bicara untuk membolehkannya menghantar produk yang baru dimasak dari kedai hiper ke rangkaian kedai Giant yang lain.