PASARAYA GIANT KINI BERWAJAH BARU!


Giant, salah satu peruncit makanan terkemuka di Malaysia, telah melancarkan pembaharuan yang bakal menjanjikan pengalaman pelanggan terbaru yang lebih menarik demi memenuhi janjinya yang meliputi kesegaran, kualiti serta nilai selain memperlihatkan penampilan dan nuansa yang sama sekali baru kepada semua 57 cawangan kedainya di negara ini.


Langkah penjenamaan semula secara menyeluruh ini adalah salah satu perkembangan yang paling ketara bagi Giant sejak penubuhannya sebagai jenama peruncitan tempatan pada tahun 1944 dan berdasarkan kedudukan Giant hingga kini sebagai peneraju harga rendah di Malaysia dalam memberikan nilai terbaik kepada pelanggan. Langkah ini juga berdasarkan hasil kajian oleh Giant yang diperolehi dari maklumbalas pelanggan meliputi - produk segar dan berkualiti dengan nilai yang besar sebagai pengalaman membeli-belah yang positif.


Chris Bush, Ketua Pegawai Eksekutif Dairy Farm untuk Perniagaan Makanan Asia Tenggara berkata, "Kami menyedari bahawa ini terus menjadi masa yang mencabar, dan kami tetap lebih komited daripada sebelumnya menjadi peruncit makanan bernilai terbaik di Malaysia - memberikan harga yang hebat dan nilai luar biasa pada produk yang dibeli oleh pelanggan kami, terutamanya pada masa kita pelanggan akan sangat menghargainya. "


"Dengan penyegaran ini, kami telah mendengar dengan teliti dan bertindak berdasarkan apa yang diberitahu oleh pelanggan kami apa yang penting bagi mereka, dan hasilnya kami telah meningkatkan semua operasi dan kebersihan kedai kami standard, ketersediaan produk dan tahap perkhidmatan. "


Dengan pemahaman yang mendalam ini, pelanggan kini dapat menantikan persembahan Giant yang baru yang dikembangkan khusus untuk memenuhi tuntutan ini, seperti:


Pelancaran lebih dari 2000 produk baru di seluruh bahagian makanan segar, bahan makanan dan barang keperluan asas rumah untuk menggembirakan dan memudahkankan pelanggan.


Dunia Makanan, di mana pelanggan Giant kini dapat menikmati pilihan yang lebih luas terdiri dari makanan import baru dari seluruh dunia, dan juga makanan istimewa tempatan buatan syarikat tempatan.


Zon Ringgit, terdapat hanya di cawangan-cawangan terpilih, ia merupakan initiatif yang baru bagi mengukuhkan kedudukan Giant sebagai peneraju harga dengan RM3 / - setiap produk untuk semua kategori produkbuntuk pelanggan yang mempunyai bajet yang kecil. Pemburu harga murah akan menemui produk baru yang menarik terdiri dari makanan ringan hingga peralatan dapur, rumah, dan barang penjagaan diri pada harga tetap yang menakjubkan iaitu RM3 / - setiap item.


• Bahagian Barangan Asas, Giant menyusun semua senarai barangan keperluan harian dibahagian ini dengan memberikan produk berkualiti baik dengan harga berpatutan yang memuaskan. Pelanggan boleh menmilih lebih dari 700 produk baru disini, terdiri dari keperluan memasak, peralatan, penyimpanan dan pengurusan rumah, barangan permainan dan serta yang berkaitan dengan hobi dan aktiviti masa lapang.


Item Sedia Dimakan ditawarkan di beberapa pasar raya terpilih seperti makanan segar yang dimasak setiap hari dari seperti roti , kek dan pastri. Giant juga menggadaptasi model hub dan bicara untuk membolehkannya menghantar produk yang baru dimasak dari kedai hiper ke rangkaian kedai Giant yang lain.


Setor Penjagaan Kesihatan & Kecantikan Guardian kini ditempatkan di pasar raya besar Giant terpilih dan rangkaian pasar rayanya, dengan menyediakan perkhidmatan sehenti yang mudah untuk pelanggan mendapatkan hanya yang terbaik dari kedua-dua bahagian. Sehinga akhir April nanti, sejumlah 35 pasaraya Giant akan memiliki Setor Guardian untuk lebih banyak pelanggan menikmati kemudahan tambahan ini.Ini akan menjadikan Giant benar-benar sebagai kedai sehenti untuk semua keperluan harian, dari barangan runcit dan keperluan kesihatan untuk elektronik.


Bagi menambah minat pelanggan untuk berbelanja lebih, Giant akan melancarkan lebih banyak tawaran nilai seperti tawaran pembelian pelbagai, barang keperluan perayaan, dan potongan kategori hingga 50% sebagai sebahagian daripada hype pelancaran. Sebagai contohnya, pelanggan boleh menikmati potongan harga keatas item seperti brokoli pada harga RM2.50 dari RM3, tomato pada harga RM2.95 / kg dari 3.99 / kg. Ikan Siakap dengan harga RM6.95 /ekor dan beras Jati pada harga RM23.95 dari RM25.99, dan harga pada RM7.95 / kg dari RM11.99.


Sejak awal tahun 2000, Giant telah memantapkan entitinya sebagai peneraju harga terendah di Malaysia dan sebelum ini telah dipilih oleh pelanggan . Giant juga pernah menerima pengiktirafan dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kepenggunaan Malaysia dengan penganugerahan Anugerah Harga Patut pada tahun 2016 atas usaha memastikan kualiti, nilai, dan perkhidmatan kepada pengguna dengan harga yang berpatutan.


Berdasarkan kepercayaan dan harapan ini, Giant tetap komited untuk menunaikan janji menyediakan produk segar dengan harga yang sangat baik untuk semua, dengan bekerjasama rapat dengan pembekal utama, petani dan nelayan supaya pelanggan sentiasa bergantung pada kualiti segar pasaran dengan harga yang sangat baik setiap hari.


Beberapa penambahbaikan dari segi teknik persembahan turut diambil bagi menarik minat pelanggan. Selain dari itu lebih banyak jenis produk disediakan dalam pelbagai pilihan pembelian (kacang longgar, makanan ringan, rempah, pukal beli). Dan sebagai komitmen baharu, Giant akan memberikan bayaran balik sekiranya pelanggan tidak 100% berpuas hati.


Sebagai sebahagian daripada usaha berterusan Giant untuk menjadi yang terbaik , Giant menawarkan perkhidmatan pelanggan yang efisyen untuk pengalaman pelanggan yang terbaik di seluruh cawangannya.Sebagai contoh, Giant telah memperkenalkan komitmen untuk Janji Perkhidmatan baru di mana pelanggan akan dilayan dengan segera ketika pelanggan berada di kaunter daftar bayaran dan tidak akan dibiar untuk menunggu lama.


Selain dari itu, Giant juga turut menawarkan pilihan pembayaran tanpa tunai menerusi pembayaran menggunakan e-wallet seperti aplikasi Touch ‘n Go dan Boost untuk pembayaran yang lebih lancar. Giant juga akan terus memberikan tumpuan yang penuh kepada usaha untuk meningkatkan tahap kebersihan dan keselamatan, supaya pelanggan dapat berbelanja dengan kami dengan tenang.


Komitmen baru Giant selaras dengan perubahan yang disokong dengan penjenamaan semula yang lebih segar yang memenuhi permintaan pelanggan hari ini, bersama dengan logo baru yang sesuai dengan pengalaman pelanggan yang baru.

Follow Us
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Recent Posts