ZAMSHURI AJAK SEMUA ORANG BOLEH BERJAYA TANPA RISIKO ZERO MODAL

Ketika pandemik ni, masyarakat berada dalam tekanan hidup terutamanya bagi yang menjalankan perniagaan secara fizikal. Banyak perniagaan terjejas dek kerana pandemik Covid-19.


Siapa di antara kita tidak suka berniaga dengan zero modal. Ramai yang akan tertanya-tanya bagaimana caranya? nak untung macam mana? boleh ke berniaga tanpa modal? pelbagai persoalan yang bermain dalam fikiran kita.


Pendapat penullis, tanpa ilmu tanpa guru mungkin kita tidak boleh berjaya kerana tiada bimbingan dan tunjuk ajar yang yang boleh menjurus ke arah pencapaian yang sebenar.


Bak kata orang melayu lama, ' Tak Kenal Maka Tak Cinta' 'Tak Usaha Tak Ke Mana' Nak Seribu Daya Tak Nak Seribu Dalih', oleh itu setiap keputusan yang kita haruslah tepat dengan bantu daripada pakar yang terlatih.
Pemenang The Asiapez Corporate Asia Brand Awards, Nor Zamshuri bin Ramli ingin mengajak bakal usahawan dan juga usahawan sama kecil atau besar bersama-sama bertindak cepat dalam membuat keputusan bagi mengubah hidup dengan menaikkan taraf ekonomi masing-masing.
Beliau juga Penasihat Kehormat (Honorary Advisor) Asia Pacific Investment Trade Economic Zone Association (ASIAPEZ ASSOCIATION) dan Penasihat RICHWOOD VENTURES BERHAD berkata orang yang berjaya akan bertindak cepat. Beliau ditemubual bersama media secara maya baru-baru ini.Beliau berkata sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sejak Mac tahun lalu, beliau banyak memberikan coaching secara atas talian kepada mereka yang ingin tahu selok belok menjalankan perniagaan tanpa modal dan tiada risiko. Ramai yang telah beliau bimbing sehingga melibatkan golongan yang muda berumur sekitar 18 tahun hingga 30 tahun dan antara mereka telah pun menjana pendapatan ribuan ringgit dalam tempoh seminggu.
Berpengalaman selama lebih 20 tahun dalam sektor korporat dan dunia perniagaan mendorong beliau untuk membantu seramai mungkin dan mencipta usahawan dengan zero modal dan tanpa risiko.


Latar belakang Nor Zamshuri bin Ramli (DSMP, AMP, MAPS, SENIMAN , FDAM)


Sekitar 90an, mungkin ada di antara anda mengenali beliau kerana mungkin anda tidak sangka suatu ketika dahulu beliau seorang penyanyi, selebriti dan personaliti TV. Kini seorang motivator yang tidak asing lagi dan juga seorang fasilitator Ilaj Syarie Pengubatan Islam KSKcare JAKIM Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya. Beliau juga Pemerhati Rasuah Malaysia (PPM-010-14-24072017) dan aktif dalam pertubuhan bukan Kerajaan (NGO) persatuan, pertubuhan serta syarikat.


Pencapaian Akademik Nor Zamshuri bin Ramli


Bachelor Degree in Communication (Hons) Universiti Utara Malaysia

Bachelor Degree in Islamic Medicine ( Darussalam Malaysia )

Diploma in Arts of Speach and Profesional Motivational Speaker (Ampro)

Mastery in Human Behavior Science (Sterling Management & Universiti Malaya Academic Association )

Certificate in Islamic Syarie Counseling (JAKIM)

Certificate in Islamic Psychospritual (JAKIM )

Certificate in Islamic Medicine (JAKIM)