June 26, 2020

Bangunan terbengkalai sering dikaitkan dengan kisah misteri dan mistik. Bagi pengikut cerita seram, pasti tahu kisah-kisah popular dan legenda di Malaysia yang mampu membuat bulu roma meremang. Terbaru, filem Town Mall menampilkan kisah inspirasi daripada kisah benar yang diadaptasi daripada novel bergenre seram terlaris karya Hasrudi Jawawi terbitan Buku Prima.

Filem terbitan Enuja Production ini awalnya dijadualkan untuk tay...

November 24, 2019

Era Kesultanan Melayu sering dikhabarkan menerusi filem melayu klasik, naskhah melayu lama, pameran di muzium dan sebagainya. Justeru itu, bagi MB untuk memartabatkan empayar orang melayu, adat resam dan budaya ini perlu disebarkan kepada anak-anak muda dini hari supaya mereka tidak lupa akan asal usul keturunannya.

MB percaya dengan Produksi filem tempatan, Eria Ventures Sdn Bhd dengan kerjasama Kerajaan Negeri Sembilan mendap...

September 9, 2019

Filem terbitan Tiger Tiger Pictures dan edaran Primeworks Studios yang menggandingkan Nur Fazura dan Remy Ishak buat pertama kalinya di layar perak bakal menemui penonton mulai 12 September 2019 ini di Malaysia.

MB berpeluang untuk hadir ke tayangan perdana baru-baru. Pada mulanya MB tidak sabar melihat jauh mana  seramnya kisah pontianak ini. Seperti mana masyarakat melayu sedia maklum, kita juga sering menonton filem atau pun...

September 4, 2019

Filem-filem bercorak seram dari Thailand sememangnya antara genre filem yang cukup digemari oleh penonton di Malaysia.Tidak dinafikan, terdapat beberapa buah filem seram Thailand yang mendapat sambutan hangat serta mendapat kutipan pecah panggung.

Maka, Film Frame Productions iaitu sebuah syarikat produksi dari negara ‘Gajah Putih’ itu muncul dengan sebuah filem seram terbaharu berjudul The Spirit Of Ramayana. 


Pengarahnya, Cha...

July 12, 2019

Evil resurfaces in Derry as director Andy Muschietti reunites the Losers Club in a return to where it all began with “IT Chapter Two,” the conclusion to the highest-grossing horror film of all time.

Twenty-seven years after the Losers Club defeated Pennywise, he has returned to terrorize the town of Derry once more.  Now adults, the Losers have long since gone their separate ways. However, kids are disappearing again, so Mike,...

June 26, 2019

  • Sejak ditayangkan pada Mac 2019, trailer acah Boboiboy Movie 2 di Youtube telah mencecah lebih 8 juta tontonan. 50% daripada jumlah trafik yang dicatatkan berasal dari luar Malaysia.

  • Boboiboy Movie 2 akan ditayangkan serentak di 500 buah pawagam di 5 negara termasuk Malaysia, Brunei, Indonesia,Singapura dan Vietnam.

  • Pembikinan Boboiboy Movie 2 bermula pada Mei 2018 dan siap pada Jun 2019 serta menelan kos sebanya...

June 20, 2019

'Undercover Punch and Gun' adalah filem aksi jenayah Hong Kong yang diarahkan oleh Philip Lui dan Frankie Tam. Filem ini berkisah sekitar seorang polis yang menyamar terpaksa bekerjasama dengan sekumpulan pasukan khas yang menentang penyeludupan dadah. 

Untuk memastikan kualiti, Gordon Chan telah dijemput sebagai penerbit filem ini. Beliau dikenali sebagai ketua generasi baru filem Hong Kong, mempunyai gaya filem yang kepelbaga...

May 10, 2019

Buat julung kalinya syarikat media Malaysia, Media Prima dan Astro – melalui bahagian penerbit filem masing-masing, Primeworks Studios dan Astro Shaw - bersama produksi Infinitus Gold dan mm2 Entertainment bergabung usaha dalam menerbitkan sebuah filem MMA (Mixed Martial Arts) melayu pertama Malaysia, SANGKAR.

Filem yang bakal menggegarkan pawagam pada Ogos 2019 ini merupakan kolaborasi mega di antara empat penerbit dan dijang...

May 9, 2019

Jika sebelum ini kedua penyanyi popular ini sering tampil di pentas nyanyian dengan mencipta gaya dan cara nyanyian tersendiri,kali ini Akim dan Hazama melebarkan tali persahabatan dengan muncul dalam filem 'Marabahaya Underground' terbitan D’Edge Communication (m) Sdn Bhd.


Pihak MOVIE Animation Park Studios (MAPS) juga muncul berkolaborasi bersama D’Edge Communication (M) Sdn Bhd bagi menjayakan sebuah filem genre aksi komedi...

April 12, 2019

Tidak dapat dinafikan bahawa naskhah filem-filem yang bercorak aksi dan jenayah dengan penerapan elemen-elemen drama sentiasa digemari penonton. Atas sebab itu, syarikat produksi PLANET FILMS SDN. BHD. mengambil inisiatif dengan menerbitkan sebuah filem berjudul Fly By Night - Sebelum Pagi Berakhir.

Memaparkan kisah tentang sekumpulan pemandu teksi yang melakukan jenayah dengan mengugut penumpang, ia diarahkan oleh seorang peng...

Please reload

© 2018 by SeoJun

Meet The Team

Cyrill Hassan

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

Ask me to know me. Get connected to my social media

Yus Yunus

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

Nobody is perfect.  Always stay connected with me.