top of page
  • Writer's pictureMYB

Johan Ghazali Tewas Kepada Nguyen Tran Duy Nhat, Kekalahan Pertama Di Pentas OC

Impact Arena di Bangkok, Thailand, pagi tadi menyaksikan pertempuran sengit di antara peninju Muay Thai berbakat negara, Johan Ghazali (Jojo), 18, dan juara WMF Muay Thai lima kali dari Vietnam, Nguyen Tran Duy Nhat, 35, dalam pertandingan ONE167, ONE Championship.


ONE 167

Pertaruhannya tinggi, dan kedua-dua atlet berazam untuk membuktikan kebolehan mereka dalam kelas 'flyweight' Muay Thai.


Dari loceng pembukaan, Jojo dilihat tidak membuang masa dan terus menekan ke hadapan, melancarkan siri kombinasi serangan yang kuat. Nhat, bagaimanapun, kekal tenang, mengelak serangan dan membalas dengan berkesan. Perlawanan itu mempamerkan kehebatan teknikal, dengan kedua-dua peninju mempamerkan kepakaran Muay Thai yang luar biasa.


Sepanjang perlawanan, Nhat meraih perhatian ramai kerana kebolehan serangan balas yang mahir dan pemikiran strategik, menjadikan dirinya sebagai pesaing yang kuat.


ONE 167

Pukulan tepat Nhat mula mempengaruhi pengadil apabila Jojo terus menyerang secara agresif. Serangan balas strategik Nhat akhirnya menyebabkan dia dianugerahkan kemenangan melalui keputusan sebulat suara daripada para hakim.


Bagi Johan Ghazali, ia adalah kekalahan pertama yang pahit dalam karier ONE Championshipnya. Tetapi pejuang muda itu berikrar untuk belajar daripada pengalaman ini dan kembali lebih kuat. Bagi Nhat pula, kemenangan itu menandakan satu langkah penting ke arah aspirasi kejuaraannya.Comments


bottom of page