top of page
  • Writer's pictureMYB

Pearly Dan Thinaah Tekad Untuk Menyinar Di Perodua Malaysia Masters 2024

Pasangan beregu wanita utama Malaysia, Pearly Tan dan M. Thinaah, sedang bersiap sedia untuk mempamerkan kemahiran mereka pada kejohanan badminton PERODUA Malaysia Masters 2024 akan datang. Selepas berehat seketika daripada pertandingan, kedua-dua mereka berazam untuk membuat kemunculan semula yang kuat dan bersaing untuk merebut gelaran juara.


Perodua Malaysia Masters 2024
Pearly dan Thinaah menang ke atas lawan mereka dari India, Simran Singhi dan Ritika Thaker, dengan mata 21-17, 21-11.

Setelah terlepas Piala Uber, Pearly dan Thinaah tidak sabar untuk menggunakan acara Super 500 sebagai platform untuk mengasah kebolehan mereka dan bersiap sedia untuk Sukan Olimpik Paris 2024 yang berprestij yang dijadualkan pada Julai nanti. Pasangan ini berazam untuk memanfaatkan peluang ini sepenuhnya dan meningkatkan prestasi mereka ke tahap yang baharu.


Sambil menyatakan aspirasi mereka, Pearly berkongsi, “Setiap pemain mengimpikan untuk memenangi gelaran, dan kami tidak terkecuali. Kuncinya terletak pada mengekalkan momentum kami, memfokuskan pada permainan kami dan mengelakkan sebarang kemungkinan kecederaan yang mungkin menghalang kemajuan kami."


Perodua Malaysia Masters 2024
Walaupun mereka menang, kedua-duanya mengakui mereka masih perlu melakukan penambahbaikan ketika bersaing dalam PERODUA Malaysia Masters 2024, terutamanya kerana kejohanan ini penting untuk persiapan Olimpik mereka.

Dalam perlawanan baru-baru ini menentang rakan beregu mereka dari India, Simran Singhi dan Ritika Thaker, Pearly dan Thinaah muncul sebagai pemenang dengan keputusan memberangsangkan 21-17, 21-11. Walaupun gembira dengan kemenangan mereka, kedua-dua mereka mengakui keperluan untuk penambahbaikan berterusan ketika mereka bersiap sedia untuk PERODUA Malaysia Masters 2024.


Teruja untuk bersaing di laman sendiri selepas berehat berpanjangan, Thinaah berkata, “Kami sangat teruja untuk menyertai PERODUA Masters. Kami menghadapi sedikit kemunduran pada permulaan tetapi berjaya meningkatkan rentak pada set berikutnya. Kami sedang bereksperimen dengan strategi baharu dan komited untuk meningkatkan prestasi kami.”


Dengan Malaysia Masters menjadi acara penting dalam persiapan Olimpik mereka, Pearly dan Thinaah tidak akan berputus asa untuk memperkemaskan kemahiran dan strategi mereka. Kedua-duanya berazam untuk membuat markah pada kejohanan itu dan mengukuhkan kedudukan mereka sebagai pencabar hebat di litar badminton global.Comments


bottom of page