top of page
  • Writer's pictureMYB

Aedy Ashraf , Nadhir Nasar, Dan Meerqeen Bakal Bintangi Filem Komedi Aksi "Klepet"

Respected Citizen Sdn Bhd, syarikat produksi yang ditubuhkan oleh usahawan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal, meneruskan momentum positif dalam penghasilan karya diluar kebiasaan dengan filem terbaharu mereka, "KLEPET". Filem ini merupakan filem ketiga selepas filem Sabda Kekasih dan Abnomal: BUAS yang dijadual bakal ditayangkan di pawagam pada pertengahan tahun hadapan.


Aedy Ashraf , Nadhir Nasar, Dan Meerqeen  Bakal Bintangi Filem Komedi Aksi "Klepet"
Aedy Ashraf , Nadhir Nasar, dan Meerqeen bakal bergandingan bersama sebagai teraju utama dalam filem "KLEPET"

Majlis sidang media pra pelancaran dan pengumuman barisan pelakon filem KLEPET telah diadakan baru-baru ini di Palm Garden Golf Club di Putrajaya.


"KLEPET" merupakan sebuah filem komedi aksi yang mengetengahkan barisan pelakon muda popular tanah air seperti Meerqeen, Nadhir Nasar, dan Aedy Ashraf sebagai teraju utama. Selain itu, filem ini turut menampilkan pelakon berpengalaman seperti Adlin Aman Ramlie, Aeril Zafrel, Joey Daud, Eric Fuzy, dan Namie, bersama dua muka baharu, Arfie Shah dan Darina Porhun. Tidak hanya itu, pelakon Wawa Zainal, Hayla, Hun Haqeem, dan Fadhli Masoot juga turut membuat penampilan khas didalam filem ini.


Filem KLEPET dijangka akan memulakan penggambaran pada awal bulan Disember 2023 dan dijadualkan berjalan selama 18 hari. Kerja-kerja penggambaran filem ini akan dijalankan sepenuhnya di Melaka dengan kerjasama kerajaan negeri. Filem ini turut menerima dana Pelengkap Finas melalui Dana Kandungan Digital (DKD) berjumlah RM1juta. Filem KLEPET dijangka akan mula ditayangkan di pawagam bermula Julai atau Ogos 2024.


Sementara itu, pihak Respected Citizen telah memilih Indra Putra, juga dikenali sebagai Sanji, untuk menerajui tugas pengarah untuk "KLEPET". Indra Putra mempunyai pengalaman yang tidak dapat dinafikan dalam industri perfileman, setelah terlibat dalam kedua-dua animasi tempatan dan antarabangsa. Dia sebelum ini pernah bekerjasama dengan syarikat produksi antarabangsa terkenal seperti Walt Disney UK, Salon Pictures Canada, Nicklodeon UK, dan Australian Broadcasting (ABC).


Aedy Ashraf , Nadhir Nasar, Dan Meerqeen  Bakal Bintangi Filem Komedi Aksi "Klepet"
Pencapaian dan kejayaan di peringkat antarabangsa, melayakkan Indra Putra@Sanji menggalas tanggungjawab sebagai pengarah bagi merealisasikan filem "KLEPET"


Dengan rekod prestasinya yang luar biasa, termasuk memenangi anugerah Filem Pendek Terbaik di Festival Filem Antarabangsa Tokyo pada 2021, Indra Putra adalah pilihan yang tepat untuk menerajui produksi "KLEPET".


 

SINOPSIS


"Filem KLEPET" berkisar tentang kehidupan tiga sahabat: Paly, Jany, dan Wadi, yang memulakan percutian bersama dalam kumpulan Motorhome. Walau bagaimanapun, percutian mereka yang aman berubah menjadi huru-hara apabila mereka bertemu dengan Lola, seorang gadis Ukraine yang telah melarikan diri daripada kumpulan penipu terkenal yang diketuai oleh Yak dan Jud. Keadaan bertambah buruk apabila Paly secara tidak sengaja mengetuk Lola kerana terkejut apabila melihat dia berlumuran darah.


Pada masa yang sama, seorang pemain saksofon berbakat menyertai Paly, Jany, dan Wadi selepas ditinggalkan oleh kumpulannya. Walaupun Paly berhasrat untuk membawa Lola ke klinik untuk mendapatkan bantuan, Wadi menentang keras idea itu. Keadaan bertambah buruk apabila mereka secara tidak sengaja bertembung dengan seorang pembunuh upahan misteri yang membawa sejumlah besar wang tunai. Paly merebut peluang itu, mencuri wang itu, dan menyembunyikannya di dalam motorhome mereka, tanpa disedari oleh pembunuh upahan itu.


Kini, Paly, Jany dan Wadi mendapati diri mereka diburu oleh pembunuh upahan itu. Dalam keadaan terdesak, mereka merangka rancangan untuk mencuci wang yang dicuri melalui seorang ketua sindiket jenayah terkenal bernama Lawi. Bagaimanapun, keadaan menjadi lebih buruk apabila Wadi dan Jany tersilap menyerahkan wang kepada orang yang salah.


Sementara itu, Lola kembali sedar dan melarikan diri dengan motorhome mereka. Ketika semua watak bertemu, episod kejar mengejar yang mendebarkan berlaku untuk mendapatkan semula Motorhome mereka.


Adakah Paly, Jany dan Wadi berjaya mengejar Lola dan mendapatkan semula rumah motor mereka?


 

Filem "KLEPET" dilihat sebagai sebuah filem yang mampu memikat penonton dengan gabungan jalan cerita, aksi dan komedi yang unik, ditambah pula dengan barisan pelakon utama yang popular dan muka-muka baru yang menarik, filem ini pasti menjadi tontonan yang menyeronokkan. Diharapkan filem KLEPET dapat menghiburkan penonton dan mencipta kejayaan dalam industri filem tempatan.


Comments


bottom of page