top of page
  • Writer's pictureMYB

Berakhirnya Kerjasama Antara Suria FM dan Shuib

Selepas lebih setahun menjadi penyampai di segmen Morning Morning Suria, kini kerjasama antara Suria FM dan Shuib telah berakhir berkuat kuasa pada 4 Disember 2023 (Isnin) hari ini. Pengakhiran kerjasama ini sedikit sebanyak telah memunculkan pelbagai spekulasi dan persoalan mengenai nasib segmen popular di Suria FM ini.


Berakhirnya Kerjasama Antara Suria FM dan Shuib
Sebagai penyampai di Suria FM, Shuib membawa pengalaman, kebolehpasaran dan kredibiliti pada segmen yang beliau kemudi setiap hari kepada pendengar-pendengarnya.

Shuib mula berkhidmat sebagai penyampai di Suria FM pada 29 Ogos 2022. Sekian lama beliau menjadi sebahagian daripada rancangan Morning Morning Suria, beliau telah menarik perhatian ramai pendengar dengan gaya penyampaian yang santai dan isi kandungan yang menarik. Pengalaman dan keberadaan Shuib dalam dunia penyiaran radio membuatkan beliau menjadi antara barisan penyampai yang dikagumi oleh ramai peminat.


Menurut Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid (DJ Lin), kerjasama antara Suria FM dan Shuib selama hampir 2 tahun merupakan satu langkah strategik untuk perancangan tahun 2023. Kolaborasi dengan Shuib telah dirancang dengan tujuan memperkayakan segmen Morning Morning Suria serta memberikan pengalaman yang unik kepada pendengar. Namun, kesudahan kerjasama ini disebabkan oleh perkembangan perniagaan Shuib yang semakin berkembang dan beliau ingin menumpukan sepenuh perhatian pada perniagaannya.


Suria FM berkongsi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Shuib atas segala komitmen dan elemen kreatif yang telah dibawakan olehnya kepada stesen radio ini. Keberadaan Shuib bukan sahaja menjadi sebahagian daripada perancangan tahunan Suria FM, tetapi juga memberikan pengalaman yang amat berharga buat stesen radio tersebut. Walau bagaimanapun, Suria FM berharap agar Shuib terus berjaya dalam setiap usaha perniagaan dan kerjayanya.


Walau bagaimanapun, Suria FM tidak menutup pintu untuk peluang kerjasama dengan Shuib di masa depan. Mereka mengharapkan dapat menjalin kerjasama dengan Shuib dalam pelbagai inisiatif yang akan datang. Namun demikian, persoalan mengenai siapa pengganti Shuib masih terlalu awal untuk diputuskan. Suria FM akan mengumumkan kepada umum mengenai penggantian tersebut apabila keputusan rasmi telah dicapai.


Segmen Morning Morning Suria merupakan salah satu segmen yang paling popular di Suria FM dan telah mempunyai ramai penggemar setia. Segmen pagi ini disiarkan setiap hari Isnin hingga Jumaat dari jam 6 pagi hingga 10 pagi.


Kahadiran Shuib sebagai penyampai dilihat telah memberikan pengisian yang unik dan menyegarkan kepada segmen itu. Walau bagaimanapun, Suria FM memberi jaminan yang segmen Morning Morning Suria tetap menarik dan sesuai dengan selera pendengar walaupun tanpa kehadiran Shuib.


Suria FM berharap agar para pendengar terus memberikan sokongan dan terus mendengar segmen Morning Morning Suria bersama Ajak dan Suraya untuk mendapatkan pengisian yang berkualiti dan menarik setiap hari.


Comments


bottom of page