top of page
  • Writer's pictureMYB

Captain Miller: Filem Aksi Tamil Pertama Dikeluarkan Dalam Format IMAX Laser 12.0

Bersempena dengan sambutan 'Thai Ponggal', pengedar filem-filem popular Tamil dari India, MSK Cinemas membawakan filem aksi Tamil terbaru berjudul "Captain Miller" ke pawagam seluruh Malaysia.


Tayangan gala filem itu yang diadakan baru-baru ini di GSC Cinemas, Quill City Mall Kuala Lumpur berlansung serentak dengan tayangan di India.


Captain Miller
Filem "Captain Miller," menjadi filem aksi Tamil pertama yang dipertontonkan dalam format IMAX Laser 12.0

Lebih menarik, filem "Captain Miller," juga turut merintis kemajuan dalam industri perfileman India apabila membawa pengalaman tontonan ke tahap yang lebih tinggi dengan penerbitan filem aksi Tamil pertama yang dipertontonkan dalam format IMAX Laser 12.0 .


Paparan filem dalam format IMAX Laser 12.0 menawarkan pengalaman sinematik yang tiada tandingan, membawa kejelasan visual dan bunyi yang mengasyikkan ke tahap yang belum pernah terjadi sebelumnya. Teknologi ini mempertingkatkan setiap bingkai, membolehkan penonton menyelami visual yang menakjubkan dan merasakan setiap rentak aksi.


Diarahkan oleh Arun Matheswaran dan diterbitkan oleh Sathya Jyothi Films, "Captain Miller" merupakan filem pengembaraan aksi epik berbahasa Tamil India 2024 yang berlatar belakangkan tahun 1930-an, semasa era pemerintahan British di India .


Trailer filem "Captain Miller"Filem ini mengisahkan tentang Analeesan atau "Eesu," seorang bekas tentera British yang bertekad untuk melindungi kota kelahirannya daripada musnah akibat serangan tentera British. Beliau telah menyaksikan satu kekejaman yang meragut nyawa abangnya, Sengolan, dan suami sahabat rapatnya, Velmathi. Dalam usahanya untuk melindungi dan membela rakyat, Captain Miller menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran yang menguji kesetiaan dan keberaniannya.


Watak Captain Miller dilakonkan dengan begitu menyerlah oleh Dhanush, yang terkenal dengan kemahiran lakonannya yang serba boleh. Filem ini turut menampilkan barisan pelakon pembantu yang cemerlang, terdiri dari Shiva Rajkumar, Priyanka Arul Mohan, Aditi Balan, Sundeep Kishan, Edward Sonnenblick, dan John Kokken. Gabungan persembahan lakonan yang hebat oleh setiap pelakon dalam membawa bakat unik mereka ke skrin, membenamkan penonton dalam jalan cerita yang mencengkam.


Captain Miller
Salah satu babak menarik lakonan Dhanush yang membawa watak "Captain Miller", memperjuang dan mmempertahankan kota kelahirannya dari penjajahan British di India

Skrip dan set filem mencipta suasana yang autentik dan memikat. Kesempurnaan set dan kostum memberikan kesan visual yang memukau, membenamkan penonton dalam jalan cerita yang berlatar belakang sejarah ini. Dengan pengarahan yang cermat dan perhatian terhadap butiran, penonton dapat merasai atmosfera zaman tersebut seperti yang mereka lalui bersama watak-watak filem.


Dengan alur cerita yang menarik, penampilan yang memukau, dan format IMAX Laser 12.0 yang inovatif, filem ini memberikan pengalaman menonton yang luar biasa. Keindahan visual dan kualiti bunyi yang istimewa meningkatkan lagi keseronokan menonton dan menjadikan filem aksi 'Captain Miller' sebagai satu pengalaman yang terbaik. Jangan lepaskan peluang untuk menonton filem ini dan saksikan sendiri keajaiban dalam format IMAX Laser 12.0 di panggung wayang seluruh Malaysia bermula 12 Januari 2024.

Comments


bottom of page