top of page
  • Writer's pictureMYB

CoinW Buat Kemunculan Sulung di Festival Web3 Hong Kong 2023

CoinW telah membuat kemunculan sulung mereka di acara mata wang kripto terbesar, Festival Web3 Hong Kong 2023 yang telah berlansung baru-baru ini di Pusat Konvensyen dan Pameran Hong Kong dari 12 hingga 15 April.


Turut hadir ke acara tersebut ialah barisan pemimpin industri, VC terkemuka pelabur, projek Web3 terkenal, media dan kuasa baru kripto untuk bertemu di Hong Kong sebagai platform bagi membincangkan peluang inovasi di bawah dasar Web3 Hong Kong serta isu-isu termaju pelbagai trek Web3 melalui penganjuran dan penyertaan dalam pelbagai acara bertemakan Web3 seperti Afterparty, sambutan kapal layar dan sesi penganjuran bengkel tertutup.Menurut penganjur, acara yang berlansung selama empat hari itu, telah diadakan di kawasan seluas 9,000 meter persegi, dengan menyaksikan lebih 10,000 hadirin, 300 penceramah industri terkemuka, kira-kira 100 projek Web3, rakan kongsi komuniti dan rakan media dari seluruh dunia bagi mewujudkan satu jalinan rangkaian, berkongsi serta belajar melalui kandungan peringkat tinggi dan perbincangan panel. Selain itu pelbagai aktiviti berkaitan teknologi lain yang dianjurkan oleh Majlis Perdagangan dan Pembangunan Hong Kong turut diadakan di lokasi serta masa yang sama.


Sebagai tambahan kepada acara dan pameran rasmi, terdapat juga pelbagai aktiviti persisian. CoinW juga turut telah menganjurkan aktiviti Web 3 Rising bersama institusi seperti ChainDD, BroadChain Finance dan 1783 DAO di Hong Kong K7 Club, 26/F, Tower 535, 535 Jaffe Road, Causeway Bay, Hong Kong pada 13 April yang lalu.CoinW telah menjemput ramai tokoh kerajaan, pengasas projek Web3 yang terkenal, wakil daripada institusi pelaburan, badan kawal selia, pakar dan sarjana untuk membincangkan isu utama pembangunan masa depan Web3.


Sebagai tambahan kepada penerimaan persendirian berasaskan darat, CoinW juga mengambil kesempatan daripada lokasi teluk Hong Kong yang unik dengan menjadi tuan rumah bersama Hong Kong Web3 Carnival Yacht Private Reception dengan PANONY dan TingTrader di atas kapal layar lama buatan tangan "Cheung Po Tsai", tempat layaran pada irama ombak dengan pemandangan di kedua-dua belah Pelabuhan Victoria dalam suasana yang elegan. Acara tersebut telah diadakan pada 14 April 2023 merangkumi sesi penjelasan mendalam tentang arah aliran terkini dalam pembangunan Web3 dan penerokaan laluan baharu untuk pertumbuhan Web3 di Hong Kong.
Selain menganjurkan pelbagai acara, CoinW juga turut dijemput untuk menghadiri Persidangan Persendirian Wave Web3 yang dianjurkan bersama oleh ChainDD, 1783 DAO dan STAR CONSULTING di mana ramai pegawai kerajaan, pakar industri dan wakil projek berkualiti telah bertemu untuk membincangkan topik "Di manakah hala tuju projek Web3 berkualiti & kemakmuran bersama Hong Kong?"


Sejak penyata dasar aset Maya Hong Kong dikeluarkan pada penghujung Oktober tahun lalu, satu siri dasar mesra kripto telah dikeluarkan untuk menerima Web3 secara aktif, ini menjadikan Hong Kong tempat suci Web3 baharu.


Dilaporkan bahawa CoinW sedang berkomunikasi dengan pihak berkuasa Hong Kong dan secara aktif memohon kelayakan dan lesen platform dagangan mata wang kripto Hong Kong. Menurut sumber dalamannya, CoinW telah mengupah peguam dan profesional pematuhan yang mahir dengan undang-undang dan peraturan kewangan Hong Kong untuk memahami lebih lanjut semua dasar yang berkaitan. Ia merancang untuk menubuhkan pusat perkhidmatan perdagangan setempat di Hong Kong, memfokuskan pada menyediakan perkhidmatan perdagangan aset kripto kepada pelabur institusi dan individu bernilai tinggi di Hong Kong.

 

Pengenalan CoinW


Pada tahun 2017, sekumpulan penganut Bitcoin muda berkumpul bersama yang ingin mengubah dunia melalui blockchain, dan kemudian CoinW dilahirkan.


Kini, selepas lima tahun, CoinW telah menjadi platform dagangan aset kripto komprehensif terkemuka di dunia, menyediakan portal perkhidmatan aset digital sehenti untuk 220 juta pengguna mata wang digital di seluruh dunia. Sejak penubuhannya, ia telah mematuhi prinsip perkhidmatan "memperkasakan inovasi kewangan teknologi blockchain" dan "membantu pengguna meningkatkan kekayaan mereka", mengoptimumkan barisan produknya dan membuat penemuan inovasi, mengambil misi merealisasikan kebebasan kewangan dan keterangkuman global, menerajui trend baharu industri aset kripto, mempromosikan teknologi blockchain dan aset kripto untuk menghubungkan dunia dan masa depan.


1. Pertukaran Tahap 1 Baharu Global

Ekologi produk inovatif, operasi global dan trafik agregat


2. Iringi dengan peraturan

Pembangunan pematuhan global, menerima peraturan dan memegang lesen peraturan kewangan di banyak negara


3. Globalisasi untuk merealisasikan rangkuman kewangan

Lima tahun pembangunan, 200 negara dan wilayah, 8 juta pengguna, dan misi untuk mencapai kebebasan dan keterangkuman kewangan global


4. Keselamatan dan kebolehpercayaan

Sistem kawalan risiko keselamatan teratas industri, seni bina sistem teragih, ‘hot wallet’ dan ‘cold wallet’ + teknologi ‘multisig’ serta kadar sifar kemalangan .


5. Tayangan perdana projek berkualiti dunia

Projek terkenal yang dipilih secara tegas untuk merebut peluang pelaburan


6. Aset kripto 1000+

Termasuk projek hangat pasaran global, mata wang yang kaya, enjin pengagregatan berkelajuan tinggi, NO.1 daripada keseluruhan kedalaman rangkaian


7. Urus niaga OTC yang mudah, cepat dan selamat

Menyokong 40+ mata wang fiat dan transaksi kad kredit, saluran deposit terpelbagai, transaksi perdagangan sehenti


8. Sokongan perkhidmatan pelanggan yang cekap 7/24jam

Mod operasi sepenuh masa sepanjang hari, jawab soalan segera


9. Pengurusan Mata Wang Kripto

Hasil tinggi, tempoh fleksibel dan menarik diri pada bila-bila masa.


Untuk maklumat lanjut berhubung CoinW sila layari laman sesawang www.coinw.com atau platform media sosial :


LINE OpenChat: https://reurl.cc/GelO8Z


0 comments

Comments


bottom of page