top of page
  • Writer's pictureMYB

Dato' Sri Siti Nurhaliza Hasilkan Video Muzik Animasi Medley Klasik Siti 2 Kerjasama Bersama Shopee

Rangkaian lagu kanak-kanak klasik berjudul Medley Klasik Siti 2 nyanyian Dato' Sri Siti Nurhaliza, kini boleh ditonton di saluran Youtube Siti Nurhaliza, sejak ditayangkan pada 9 Mei 2022, pukul 9 malam. Penghasilan video muzik Medley Klasik Siti 2 ini telah mengukuhkan lagi kerjasama beliau bersama Shopee.Kerjasama kedua-dua pihak ini telah bermula sejak tahun 2018 apabila Siti menyertai Shopee Celebrity Squad Malaysia dan berkolaborasi menerusi konsert mini beliau bersama Shopee pada tahun 2019. Siti juga telah dilantik sebagai duta tempatan platform Shopee semasa kempen Ramadan dan Raya Bersama Shopee pada tahun ini.


Medley Klasik Siti 2 terdiri daripada rangkaian lagu Air Pasang Dalam, Lagu Tiga Kupang, Anak Odeng dan Kalau Rasa Gembira. Lagu-lagu ini menjadi hafalan kanak-kanak generasi dahulu dan masih diperkenalkan sehingga kini.Video muzik animasi arahan M. Husien ini menampilkan maskot Shopee, orang utan, yang bernama Sean & Sophie. Jalan ceritanya pula mengisahkan pada tahun 2170 apabila bumi tidak lagi selamat untuk didiami.


Kisah tentang seorang pemuda yang sedang bersenam di sebuah taman rekreasi hologram berpengkalan di angkasa, secara tiba-tiba beliau termasuk ke dalam satu dimensi teleportasi masa lalu di bumi. Di alam dimensi masa lepas ini, pemuda tersebut dapat melihat keindahan flora dan fauna dan juga suasana kampung yang wujud di masa lepas.


Dato’ Sri Siti Nurhaliza

“Video muzik dalam bentuk animasi suka ditonton oleh kanak-kanak dan ini merupakan salah satu cara untuk saya memperkenalkan lagu kanak-kanak klasik kepada generasi kini,'' ujar Siti.


''Saya menghasilkan album kanak-kanak ini sebagai khazanah muzik untuk generasi kini dan akan datang dapat menghargai karya terdahulu. Saya gembira kerana dapat menerbitkan album yang boleh dijadikan rujukan pada masa depan. Lagu-lagu ini jugalah yang menjadi dendangan orang tua kita satu masa dahulu,'' tambah Siti lagi.


Dato’ Sri Siti Nurhaliza berterima kasih di atas kerjasama dari pihak Shopee untuk menghasilkan dan menjayakan video muzik ini.


コメント


bottom of page