top of page
  • Writer's pictureMYB

Filem ‘THE EXPERTS’ Tampil Aksi Rompakan Penuh Bergaya

Updated: May 21

Filem rompakan penuh aksi Astro Shaw, 'The Experts', menjanjikan pengalaman sinematik yang mendebarkan untuk penonton di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei. Dengan dibintangi barisan pelakon popular dan hebat serta jalan cerita yang menarik, filem ini bersedia untuk memikat penonton dengan gabungan aksi, komedi dan ikatan kekeluargaan yang lancar.


Filem ‘THE EXPERTS’
Barisan pelakon filem 'The Experts' bersama penerbit, pengarah serta tetamu kehormat pada malam gala tayangan filem tersebut yang berlansung baru baru ini di Sunway Velocity Mall, Kuala Lumpur

Malam gala tayangan filem tersebut telah berlansung pada 17 Mei 2024, Jumaat lalu bertempat di TGV Sunway Velocity, Kuala Lumpur turut dihadiri seluruh kru produksi, pelakon, tetamu kehormat, media dan peminat.

Astro Shaw menampilkan kelainan yang unik menerusi filem genre rompakan, 'The Experts' sebuah kisah fiksyen rompakan yang melibatkan cincin batu permata yang berharga. Filem ini menjanjikan pengalaman sinematik kualiti produksi antarabangsa, menggabungkan keseronokan penuh aksi dengan unsur-unsur ikatan kekeluargaan dan humor yang relevan untuk penonton Malaysia.


Filem ini menampilkan barisan pelakon tempatan yang berbakat, termasuk Dato Aaron Aziz, Syafiq Kyle, Mimi Lana, Remy Ishak, dan Ray Dapdap. Setiap pelakon membawa bakat mereka sendiri kepada watak, mewujudkan kehadiran pada skrin yang dinamik dan menarik yang menambah kedalaman pada jalan cerita.


Ditulis oleh Joel Soh, pencipta francais 'Polis Evo' yang popular, dan diarahkan oleh Andre Chiew dan Nazim Shah, 'The Experts' berjanji untuk menyampaikan naratif oktana tinggi, penuh emosi yang akan memastikan penonton berada di tepi tempat duduk mereka . Dengan gabungan urutan penuh aksi dan detik yang menyentuh hati, filem ini pasti akan bergema dengan penonton dari semua peringkat umur.


Filem ‘THE EXPERTS’
Antara babak menarik dalam filem 'The Experts'. Pelakon Remy Ishak memegang watak sebagai Amer

Penerbit Eksekutif Raja Jastina Raja Arshad menyatakan komitmen Astro Shaw untuk menolak sempadan dalam industri filem tempatan dengan 'The Experts'. Menggabungkan aksi, komedi, nilai kekeluargaan dan elemen tempatan, filem ini bertujuan untuk bergema dengan penonton yang pelbagai sambil mewujudkan identiti baharu untuk filem rompakan Malaysia.


Dihasilkan oleh Astro Shaw dengan kerjasama ZAK Capital dan TGV Pictures, 'The Experts' mempamerkan kualiti pengeluaran antarabangsa terkemuka yang menyaingi filem terkenal Hollywood. Daripada sinematografi yang menakjubkan kepada estetika visual yang rumit, setiap butiran filem telah direka dengan teliti untuk memberikan pengalaman visual yang menakjubkan dan mengasyikkan untuk penonton.


Menggunakan tagline ‘Satu Rompakan Berkeluarga Terbesar’, lagu tema rasmi mengangkat muzik jazz, bertajuk ‘Cinta Indah Buat Kanda’ yang dinyanyikan oleh Yuka Kharisma, hasil ciptaan sepenuhnya oleh Muzza.


Filem ‘THE EXPERTS’
Poster rasmi filem 'The Experts'

Jangan lepaskan peluang untuk menjadi sebahagian daripada rompakan keluarga terbesar tahun ini. Beli tiket anda mulai 17 Mei dan sertai keterujaan menjadi penonton terawal menyaksikan filem ini melalui ‘sneak preview’ bermula 21 Mei mulai 6.00 petang, iaitu dua hari sebelum tarikh tayangan rasmi filem. Tonton filem ini di pawagam seluruh negara mulai 23 Mei 2024.


Jangan lupa untuk mengikuti siri jelajah filem The Experts pada 24, 25, 26 Mei di Lembah Klang; 31 Mei di Seremban; 1 Jun di Johor’ 2 Jun di Melaka; 7 Jun di Kedah; 8 Jun di Penang; 9 Jun di Perak; Untuk butiran lanjut boleh rujuk di akaun media sosial Astro Shaw.Comments


bottom of page