top of page
  • Writer's pictureMYB

G-SHOCK Lancar Jam Tangan Edisi Terhad Lakaran 'Bunga Tayar' Koloborasi Bersama Against Lab

Casio hari ini secara rasmi telah mengumumkan model kerjasama yang luar biasa dengan Against Lab, sebuah jenama pakaian jalanan Malaysia yang sedang mencipta nama dalam kalangan penggemar fesyen jalanan (street wear).


Buat pertama kalinya, Casio bekerjasama dengan Against Lab dengan melancarkan jam tangan G-SHOCK DW-6900AL22 edisi terhad, yang hanya boleh didapati di Malaysia, Singapura, Thailand dan Indonesia.


Diinspirasikan dari semangat kental jiwa dan fikiran manusia yang bangun setiap hari untuk menghadapi cabaran hidup, kerjasama ini merangkumi semangat Malaysia terunggul. Direka khas untuk tahan lasak serta berdaya tahan tinggi, jam tangan edisi terhad ini merakamkan intipati pembuatan Malaysian- The Grinds, terutamanya para penunggang motosikal. Semangat penunggang motosikal mencerminkan etos G-SHOCK, kedua-duanya dibina dan diperbuat daripada asas yang sama.


Menyorot kembali pada tahun 90-an, DW-6900 ialah G-SHOCK pertama yang menampilkan lampu latar EL, dan ia masih ada, mengekalkannya klasik dan serba boleh sama sekali. Memandangkan "Triple Graph" terus menjadi paparan LCD yang unik untuk model ini dan jam tangan itu kekal tahan hentakan dengan kalis air 200 meter, kerjasama antara G-SHOCK dan Against Lab ini benar-benar menjerit "semangat golongan yang tidak diingini".


Reka bentuk komponen motosikal diguna pakai sebagai elemen reka bentuk utama untuk penghasilan edisi ini. Secara keseluruhan edisi ini ditampilkan dalam warna hitam matte dengan kemasan butiran halus. Elemen unik yang menjadi fokus utama ialah grafik bunga tayar tersuai TERHADAP dan slogan jenama "ALL ENDEAVOUR, NO SURRENDER", kedua-duanya dicetak pada gelang jam.

G-SHOCK DW-6900AL22

Tulisan logo mini "AGAINST" yang jelas terdapat pada permukaan jam tangan, disertai dengan lampu latar logo "A" tersembunyi. Muka jam tangan krom logam menyerupai bahan paip ekzos motosikal, manakala garisan oren adalah warna lampu isyarat. Akhirnya, keluli berukir maskot jenama AGAINST LAB, "A-Man" di bahagian belakang jam tangan melengkapkan konsep.


G-SHOCK edisi ini dijual pada harga runcit RM550.00, dan boleh didapati bermula 28 Mei 2022 di Kedai Rasmi Casio Lazada dan pada 3 Jun 2022 di kedai G-SHOCK terpilih serta kedai pengedar sah. Setiap pembelian jam tangan ini dilengkapi dengan cenderamata khas berupa bandana G-SHOCK x Against Lab secara percuma.

Comments


bottom of page