top of page
  • Writer's pictureMYB

Khai Bahar Kekal Sebagai Artis Tempatan Popular

Khai Bahar tampil bergaya dengan mengekalkan kejayaannya sebagai artis tempatan popular dua tahun berturut-turut di JOOX Top Music Awards Malaysia. Untuk tahun ini, beliau pulang dengan 2 kemenangan dalam kategori Top 5 Artist : Local dan Top 5 Hits : Local dengan lagu Sengsara (OST Dendam Penunggu) di JOOX Top Music Awards Malaysia 2021.


Bercerita tentang ‘Sengsara’, lagu ini merupakan lagu tema kepada Dendam Penunggu, sebuah filem original di platform penstriman filem tonton CINEMA yang ditayangkan pada 5 November yang lalu.


Filem seram ini dilakonkan oleh barisan pelakon muda yang meningkat naik seperti Ismail Izzani, Shalma Eliana, Imran Aqil, Ahmad Adly, Bella Dowanna dan ramai lagi. Filem ini mendapat sambutan yang hangat menerusi platform digital dan juga sosial media.


Lagu Sengsara ini merupakan lagu terbitan Alternate Records Sdn Bhd dan dicipta oleh John Jeeves, Firdaus Rahmat dan Omar K. Lagu ini membawakan emosi seram yang bersesuaian dengan jalan cerita filem tersebut. Ia juga membawakan mesej anti buli yang disampaikan oleh penyanyi penuh berkarisma ini. Lagu ini pernah menjuarai carta muzik-muzik dan berada di Top 10 carta radio serta mendapat juta tontonan di Tik Tok.


JOOX Top Music Awards Malaysia 2021
Alternate Records & Khai Bahar Menang Di JOOX Top Music Awards Malaysia 2021

Menurut Khai Bahar, beliau benar-benar bersyukur untuk kemenangan kali ini dan berterima kasih pada penyokong-penyokongnya yang setia bersamanya hingga kini.


“Alhamdulillah. Kemenangan ini adalah kemenangan penyokong yang sentiasa memberi semangat dan mengundi Khai. Tanpa penyokong seperti mereka semua, Khai tidak mungkin dapat meraih kemenangan ini. Terima kasih kepada semua yang sentiasa memberi sokongan kepada Khai tanpa jemu," jelas Khai


Lagu Sengsara ini boleh didengari di semua digital platform dan juga boleh tonton muzik video di saluran Youtube Alternate Records & Talents.


Comments


bottom of page