top of page
  • Writer's pictureMYB

Kolam Pancing Abah23 Paradise Sambut Ulang Tahun Pertamanya Dengan Cabutan Bertuah Istimewa

Kolam Pancing Abah23 Paradise, yang terletak di Batu 23, Sungai Nibong, Sekinchan, menyambut ulang tahun pertamanya dengan penuh bergaya baru-baru ini dengan penganjuran sebuah pertandingan memancing bertemakan "Hidupkan Nelayan Darat".


Kolam Pancing Abah23 Paradise
Pemilik Abah23 Paradise, Mohd Razif Aini (kanan), menyampaikan hadiah cabutan bertuah sebuah motorsikal Yamaha RX-Z kepada pemenang, Hamzah Musa (tengah).

Pertandingan memancing tersebut berjaya menarik sejumlah 220 kaki pancing yang datang dari jauh dan dekat berkumpul untuk memperingati majlis istimewa ini, serta menanti acara kemuncak sambutan iaitu sesi cabutan bertuah yang menawarkan hadiah yang mendebarkan.


Antara peserta ialah Hamzah Musa, seorang pemancing berusia 53 tahun yang tiba awal pada jam 8:30 pagi. Dia tidak tahu bahawa nasib mempunyai sesuatu yang luar biasa untuknya. Apabila namanya diumumkan sebagai pemenang hadiah utama, Hamzah terpegun. Dia berharap untuk memenangi sebuah motosikal, dan hasratnya menjadi kenyataan apabila dia pulang dengan sebuah motorsikal Yamaha RX-Z serba baharu.


Hamzah berkongsi, "Sepanjang pertandingan, saya berazam untuk tidak memenangi kejuaraan bagi tangkapan terberat. Sebaliknya, mata saya tertumpu pada motosikal. Saya bersyukur dengan hadiah yang tidak dijangka ini. Namun, saya belum memutuskan sama ada gunakannya atau simpan sebagai harta yang disayangi."


Sementara itu pemenang tempat kedua, Mohamad Zaidi Sungip, pulang dengan menaiki Yamaha LC 135. Manakala adik Mohd Azhar Ahmad Yusof memperoleh hadiah wang tunai tertinggi bernilai RM3,000 dengan hasil tangkapan seekor ikan siakap seberat 3.38 kilogram.


Kolam Pancing Abah23 Paradise
Adik Mohd Azhar Ahmad Yusof (tengah) membawa pulang hadiah kemenangan bernilai RM3,000 kerana berjaya mendaratkan seekor ikan siakap seberat 3.38 kilogram.

Cabutan bertuah tersebut bukanlah satu-satunya tarikan. Pertandingan memancing itu turut menawarkan hadiah wang tunai bermula dari RM300 hingga RM3,000 untuk 15 pemancing terbaik dengan tangkapan terberat.


Menurut Mohd Razif Aini, pemilik Abah23 Paradise, beliau telah merancang untuk memberikan kejutan istimewa sempena sambutan ulangtahun premis tersebut. Pada mulanya, beliau telah mempertimbangkan untuk menawarkan sebuah kereta Perodua Myvi sebagai hadiah utama. Bagaimanapun, populariti motosikal Yamaha RX-Z memberi inspirasi kepadanya untuk menukar ganjaran.


Razif menjelaskan, "Yamaha RX-Z adalah permata yang jarang ditemui, dan harganya bersamaan dengan nilai sebuah kereta Myvi hari ini. Ia masuk akal untuk menawarkan sesuatu yang unik."


Motosikal Yamaha RX-Z, yang menjadi hadiah yang diidamkan itu, telah menjadi milik peribadinya selama tiga tahun.


Secara keseluruhan sejumlah 1000kg ikan siakap dilepaskan untuk pertandingan tersebut. Dengan kejayaan penganjuran acara tersebut, Kolam Pancing Abah23 Paradise kekal sebagai hab bagi penggemar memancing di Sungai Nibong, Sekincan yang ingin merasai keseronokan sukan dalam suasana yang tenang.
Comments


bottom of page