top of page
  • Writer's pictureMYB

Manifestasi 'Rock' Search & Barbarik Di Pentas Konsert Double Trouble 2

'Rock Never Dies!'. Tahun 2022 lalu, arena muzik rock tanahair telah digegarkan dengan 2 buah konsert yang mendapat sambutan luarbiasa sehingga menimbulkan fenomena iaitu Konsert ‘Search Rockin’On Rooftop’ di Kompleks Campbell, Kuala Lumpur pada 11 Jun dan Konsert ‘Barbarik Pentas Keras’ di Zepp, Kuala Lumpur pada 24 Disember.


Alpha Nation selaku penganjur bakal menyatukan Kumpulan Rock lagenda Search dan Barbarik di pentas Konsert Double Trouble 2 pada 5 Ogos ini di Stadium Malawati, Shah Alam

Ramai dikalangan komuniti 'rockers' di Malaysia menyifatkan dua konsert tersebut dalah konsert rock terbaik sepanjang tahun 2022. Lebih sebulan selepas kedua-dua konsert berlangsung, para peminat masih memperkatakannya. Netizen terus berkongsi pendapat serta memuat naik foto dan visual konsert berkenaan di pelbagai media sosial.


Bertitik tolak dari fenomena tersebut, satu perancangan telah diusahakan untuk merealisasikan agar 2 band tersebut dapat disatukan di atas satu pentas bagi memenuhi kalendar konsert rock 2023. Pihak produksi produksi begitu teruja membayangkan betapa besar impaknya apabila Search dan Barbarik bergabung dalam satu edisi konsert yang istimewa.


Jesteru Alpha Nation dengan jenamanya Rock The City, dengan bangga membawakan kepada peminat tegar genre muzik rock Konsert ‘Double Trouble 2’ yang akan membariskan Kumpulan SEARCH & BARBARIK pada 5 Ogos 2023 di Stadium Malawati, Shah Alam, Selangor.SEARCH, sebuah jenama yang sebati dengan arena rock akan tampil di pentas, diterajui oleh Din (gitar) bersama Kid (gitar), Yan (bass), Firdaus (keyboard), Minn (drums) dan vokalis sensasi baru mereka Denden. BARBARIK pula diterajui oleh Joe Branko (gitar) bersama Adi (keyboards), Ruzaimie (bass), Ainol (drums) dan vokalis legenda Muss.


Persembahan berdurasi selama 150 minit ini akan menghidangkan sekitar 26 buah karya lagu lagu mereka yang kebanyakannya sentiasa bermain di minda kita. Kelibat 5 orang legenda rock tanahair iaitu Din, Kid, Joe Branko, Yan dan Muss dalam kelas mereka yang tersendiri pasti akan memberi impak besar dalam persembahan dan kepuasan kepada para rocker yang hadir. Satu persembahan yang pasti diimpikan dan kini akan menjadi kenyataan.


Konsert Double Trouble 2 dianjurkan oleh Alpha Nation, manakala pengurusan produksi oleh Laskhar Entertainment dan Playmad Sdn Bhd. Urusan promosi oleh Mewah Event Management (MEM). Hotel Royale Chulan, The Curve selaku penaja penginapan dan The Curve by Mutiara Spaces menaja lokasi sidang media. Untuk hebahan, Sinar FM bertindak selaku Radio Rasmi Konsert Double Trouble 2 SEARCH & BARBARIK.


GALERI


Pada dasarnya, penganjuran konsert ini diinspirasikan dari album Double Trouble 2 yang menggabungkan SEARCH dan WINGS dan diterbitkan pada tahun 1998. SEARCH ketika itu menampilkan Amy (penyanyi), Noordin (gitar), Kid (gitar), Fauzi (bass) dan Allahyarham Yazit (drums), manakala WINGS pula dibarisi Muss (penyanyi), Joe (gitar), Eddie (bass) dan Black (drums).


Noordin (Din) gitaris SEARCH berpendapat bahawa kelebihan Konsert Double Trouble 2 ini adalah menampilkan vokalis dan pemuzik berbakat generasi baru selepas mereka seperti Denden dan Minn dari Search serta Ainol, Adi dan Rozaimie dari BARBARIK. Beliau yakin pasti ada kejutan dalam konsert ini nanti dan akan menjanjikan kepuasan kepada para penonton.


Bersedia. DOUBLE TROUBLE 2 . SEARCH & BARBARIK akan melakar satu lagi sejarah industri muzik tempatan.

 


INFORMASI :

Konsert Double Trouble 2

Lokasi : Stadium Malawati, Shah Alam

Tarikh : 5 Ogos 2023
HARGA TIKET :

1. CAT A : RM199

2. CAT B : RM169

3. CAT C : RM129

4. CAT D : RM179

5. CAT E : RM139

6. ROCK ZONE : RM159

7. VIP : RM359

PLATFORM PEMBELIAN :


TIKET HOTLINE :

+6011 1329 7822 (Whatsapp Sahaja)

Comments


bottom of page