top of page
  • Writer's pictureMYB

McDonald's Malaysia Sahkan Sumbangan RM1 Juta Kepada Tabung Kemanusiaan Palestin

McDonald's Malaysia telah mengumumkan komitmennya untuk menyumbang RM1 juta kepada Tabung Kemanusiaan Palestin, yang dilancarkan baru-baru ini di bawah Jabatan Perdana Menteri. Isyarat pemurah ini selari dengan inisiatif murni kerajaan, seperti yang didedahkan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa pembentangan Bajet 2024 di Dewan Rakyat.


McDonald's Malaysia papar solidariti organisasi tersebut bersama kerajaan Malaysia dalam membantu mengurangkan krisis kemanusiaan di Gaza

Matlamat sumbangan ini adalah untuk menyokong rakyat Palestin yang sedang menghadapi cabaran besar dan untuk mengurangkan krisis kemanusiaan di Gaza.


Konflik yang semakin memuncak di Gaza telah membawa kepada situasi kemanusiaan yang teruk. Sehubungan itu, Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mencadangkan peruntukan RM10 juta kepada Tabung Kemanusiaan Palestin.


McDonald's Malaysia berkongsi komitmen yang sama untuk menyokong mereka yang terjejas oleh krisis ini. Dengan bergabung tenaga dengan kerajaan dan membuat sumbangan kepada dana ini, matlamatnya adalah untuk memberikan bantuan yang amat diperlukan kepada rakyat Palestin yang mengalami keadaan yang amat sukar.Sumbangan RM1 juta yang dibuat oleh McDonald's Malaysia kepada Tabung Kemanusiaan Palestin akan terus ke arah menyokong usaha bantuan di Gaza. Sumbangan ini akan digunakan untuk menyediakan bantuan penting, termasuk bantuan perubatan, makanan, tempat tinggal, dan sokongan pemindahan apabila dianggap perlu oleh organisasi bantuan.


Dengan memberi tumpuan kepada keperluan kritikal ini, McDonald's Malaysia berhasrat untuk memberi impak yang ketara dalam mengurangkan penderitaan yang dihadapi oleh individu yang terjejas.


Dalam masa kesukaran, usaha kolektif boleh membawa perubahan yang ketara. McDonald's Malaysia bukan sahaja berhasrat untuk membuat sumbangan awal yang besar tetapi juga melibatkan pekerjanya di seluruh negara dalam inisiatif mengumpul dana untuk terus menyokong usaha bantuan di Gaza.


Dengan menggerakkan tenaga kerjanya, McDonald's Malaysia berharap dapat meningkatkan impak sumbangannya dan memberi inspirasi kepada orang lain untuk menghulurkan bantuan. Bersama-sama, kita boleh membuat perubahan dalam kehidupan mereka yang menderita di Gaza.


Dalam menyumbang kepada Tabung Kemanusiaan Palestin, McDonald's Malaysia menunjukkan kuasa perpaduan dan perpaduan. Inisiatif ini mempamerkan komitmen syarikat untuk menjadi warga korporat yang bertanggungjawab dan dedikasinya untuk menyokong komuniti yang terdedah semasa krisis.


Dengan memberikan sokongan mereka kepada usaha itu, McDonald's Malaysia membuat kenyataan yang kuat tentang kepentingan berdiri bersama dan menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Comentários


bottom of page