top of page
  • Writer's pictureMYB

Program CSR Anjuran LARRIE Corporation Bawa Keceriaan Kepada Warga SMK Sungai Choh

Dalam usaha menyokong program "Jom Kembali Ke Sekolah", LARRIE Corporation Sdn Bhd telah bekerjasama dengan SMK Sungai Choh, Rawang untuk projek memperindahkan dan membawa keceriaan kepada dua blok SMK Sungai Choh yang kini berwajah baharu.


Larrie Corporation
Mohd Suhaimi Bin Abdullah, Pengetua SMK Sungai Choh menerima sumbangan dari Lenson Chong, Pengarah Pemasaran LARRIE Corporation Sdn. Bhd. bernilai RM68,000 ketika majlis perasmian Keceriaan Blok Bangunan SMK Sungai Choh yang merupakan projek CSR tajaan syarikat pengeluar kasut popular di Malaysia

Memperluas inisiatif komunitinya, LARRIE juga telah menaja tiga mural, termasuk di laluan pejalan kaki utama, Highly Immersive Programme (HIP) LARRIE Trail, di bawah seliaan panel Bahasa Inggeris SMK Sungai Choh.


Sebagai sebuah syarikat kasut terkenal, inisiatif Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) ini sejajar dengan matlamat LARRIE Corporation untuk bekerjasama dengan Kementerian Pendidikan Malaysia dalam membawa kegembiraan dan menjana minat dalam kalangan pelajar untuk hadir ke sekolah.


Larrie Corporation Sdn Bhd
Lenson Chong, Pengarah Pemasaran LARRIE Corporation Sdn. Bhd bersama-sama warga pendidik SMK Sungai Choh mengabadikan kenangan dibelakang mural baru tajaan Larrie Corporation

Selain memberi wajah segar kepada sekolah, mesej yang disampaikan melalui mural sumbangan LARRIE Corporation turut menekankan amalan gaya hidup sihat, kepentingan ilmu pengetahuan, dan menarik minat pelajar untuk bertutur dalam bahasa Inggeris.


Inisiatif ini bukan sahaja memperindahkan penampilan fizikal SMK Sungai Choh tetapi juga bertujuan untuk memberi inspirasi dan motivasi kepada pelajar ke arah masa depan yang lebih cerah.


Sumbangan yang dibuat oleh LARRIE Corporation ini adalah sebahagian daripada nilai teras entiti perniagaan itu sebagai jenama tempatan yang bertujuan untuk bersikap belas kasihan terhadap keperluan masyarakat, terutamanya di negeri tempat syarikat mereka beroperasi.


"Kami gembira melihat senyuman yang terukir di wajah warga SMK Sungai Choh selepas dua bangunan sekolah itu diberi rupa segar, dihiasi dengan pelbagai lukisan mural yang membawa mesej," kata Lenson Chong, Pengarah Pemasaran LARRIE Corporation Sdn. Bhd.


Majlis perasmian Keceriaan Blok SMK Sungai Choh telah berlansung baru-baru ini dan disempurnakan oleh Mohd Suhaimi Bin Abdullah, Pengetua SMK Choh. Pihak LARRIE Corporation telah menyumbang sejumlah RM68,000 untuk menampung kos projek tersebut.Inisiatif terbaru oleh LARRIE Corporation Sdn Bhd itu adalah sebahagian daripada aktiviti pembangunan komuniti sepanjang tahun syarikat. Bertujuan untuk mewujudkan impak positif dalam komuniti tempat ia beroperasi, LARRIE Corporation menyasarkan untuk melibatkan diri dalam lebih banyak aktiviti komuniti pada masa hadapan.


"Pihak sekolah amat menghargai sumbangan yang diberikan oleh LARRIE Corporation Sdn Bhd. Ini merupakan satu peningkatan dan perubahan yang ketara kepada kami terutamanya dalam menggalakkan pelajar hadir ke sekolah. Harapan saya semoga kegembiraan yang disumbangkan akan dihargai oleh semua warga SMK Sungai Choh. komuniti," kata Mohd Suhaimi Bin Abdullah, Pengetua SMK Sungai Choh.


“Saya bagi pihak Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) SMK Sungai Choh mengucapkan ribuan terima kasih kepada LARRIE Corporation Sdn Bhd yang telah menaja sekolah kami. Saya percaya dengan transformasi ini, sudah pasti ia dapat meningkatkan semangat pelajar untuk hadir ke sekolah dan memperluaskan lagi konsep Kementerian Pendidikan Malaysia, 'Anak Yang Baik Lagi Cerdik ABC'," tambah Azli Bin Abd Razak, Pengerusi PIBG SMK Sungai Choh.


Dengan bekerjasama dengan masyarakat setempat, LARRIE Corporation terus memberi impak positif dan mencipta kenangan yang berpanjangan di hati pelajar dan kakitangan di SMK Sungai Choh.

Comentários


bottom of page