top of page
  • Writer's pictureMYB

Pusat Beli Belah Alamanda Putrajaya Rai Ketibaan Krismas Bersama Kanak-Kanak Kurang Bernasib Baik

Sempena sambutan perayaan Hari Krismas, Pusat Membeli belah Alamanda (Alamanda) berkongsi kegembiraan meraikan keceriaan perayaan tersebut bersama anak-anak dari Pertubuhan Kebajikan Yesuvin Mahligai, Selangor.


Pengurus Besar Alamanda, Pang Sook Fong (tengah) bersama-sama wakil rakan niaga di pusat beli belah Alamanda Putrajaya bergambar kenangan bersama anak-anak dari Pertubuhan Kebajikan Yesuvin Mahligai, Selangor.

Seramai 30 orang terdiri dari kanak kanak serta remaja berumur di antara 3 dan 18 tahun telah diraikan dengan sambutan perayaan yang cukup bermakna di Alamanda semalam.


Mereka telah disantuni oleh pihak pengurusan setibanya mereka di perkarangan Alamanda.

Untuk memeriahkan lagi majlis tersebut, kanak-kanak kecil telah dibawa menaiki tunggangan permainan di dalam pusat membeli belah sebelum dibawa ke Centre Court untuk menyaksikan persembahan silap mata. Suasana bertambah ceria apabila Santa Claus muncul sambil mengagih-agihkan manisan kepada semua semua tetamu yang hadir.


Sejurus selesai persembahan tersebut, mereka kemudiannya dihadiahkan dengan hadiah Krismas oleh Pengurus Besar Alamanda, Pang Sook Fong. Acara itu menjadi lebih bermakna lagi apabila rakan niaga yang lain turut menyumbang snek dan barangan lain kepada kanak-kanak ini. Sebelum majlis selesai, mereka disajikan dengan makan tengahari yang istimewa di Secret Recipe.


GALERI

Andrew Brien, Pengarah Eksekutif Suria KLCC Sdn Bhd berkata, “Memandangkan musim Krismas sudah tiba, kita harus sentiasa ingat bahawa ramai di luar sana yang kurang bernasib baik. Oleh sebab ini dan sebagai sebahagian daripada usaha tanggungjawab sosial korporat (CSR), kami berbesar hati untuk menjadi tuan rumah kepada kanak-kanak ini dan kami berharap majlis ini akan menjadi kenangan yang tidak dapat dilupakan untuk mereka."


Brien menambah, "Tetapi nilai sebenar bukanlah tentang hadiah, tetapi niat di sebaliknya - yang diberikan dengan penuh kasih sayang, sama seperti hari ini."


Puan Viviliyah Rajan, selaku penjaga Pertubuhan Kebajikan Yesuvin Mahligai Selangor berkata, "Layanan istimewa daripada Alamanda ini begitu bermakna untuk kami terutama kepada kanak-kanak ini. Ketika orang lain berpeluang meraikan Krismas bersama yang tersayang, kanak-kanak ini menyambutnya kali ini bukanlah hanya sekadar menerima angpow atau barangan, tetapi layanan dah perhatian yang istimewa.”


Comments


bottom of page