top of page
  • Writer's pictureMYB

Tyzo Xander Umum Berundur Dari Suria FM

Penyampai radio popular ABPBH 2023 yang juga merupakan penyampai radio Suria FM untuk segmen Sembang Petang, Tyzo Xander telah membuat satu pengumuman mengejut petang semalam bagi memaklumkan pengunduran beliau dari stesen radio tersebut berkuat kuasa pada 12 Januari 2024.


Suria FM
Tyzo Xander

Pengumuman itu disusuli dengan kenyataan rasmi yang dikeluarkan oleh Suria FM menerusi Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid (DJ Lin) memaklumkan keputusan tersebut merupakan sebahagian daripada strategi dan perancangan inovatif yang bertujuan untuk menghasilkan kandungan yang lebih menarik dan dinamik untuk tahun-tahun akan datang.


Suria FM merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Tyzo diatas sumbangan yang tidak ternilai sepanjang lapan tahun beliau bersama stesen itu.


"Perkongsian antara Suria FM dan Tyzo sememangnya luar biasa. Kami merakamkan penghargaan ikhlas atas dedikasi dan kerja keras beliau," kata DJ Lin.


Sambil mengucapkan selamat tinggal kepada Tyzo Xander, DJ Lin menegaskan kepercayaannya yang tidak berbelah bahagi dalam usaha masa depannya, sama ada dalam bidang profesional yang sama atau berbeza.


"Suria menyokong penuh dan mendoakan kejayaan Tyzo dalam usaha masa depannya," katanya bersemangat.DJ Lin seterusnya mendedahkan bahawa Suria FM telahpun merangka strategi dan rancangan baharu untuk tahun 2024 dan seterusnya, dalam memastikan jenama Suria FM kekal relevan serta mengukuh secara berterusan demi memenuhi kepuasan para pendengar sepenuhnya. Perkembangan mengenai program dan inisiatif strategik di Suria FM akan diumumkan tidak lama lagi.


DJ Lin turut menyuarakan harapannya agar pendengar dan peminat setia Suria FM akan terus memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi kepada stesen itu.


"Sokongan mereka memainkan peranan penting dalam membentuk persekitaran dinamik dan bertenaga yang cuba dipupuk oleh Suria FM," tambah DJ Lin.


Dengan perkongsian kandungan yang baharu dan segar serta strategi inovatif, Suria FM menyasarkan untuk menetapkan pencapaian baharu dalam industri radio dan memberikan pengalaman audio dan visual yang luar biasa kepada penontonnya yang dihargai.

Comments


bottom of page