top of page
  • Writer's pictureMYB

Wonder 7 Global Lancar Penyelesaian Pembiayaan Untuk Komuniti Perniagaan MSME Melalui Boost

Wonder 7 Global Sdn Bhd dan Boost, cabang fintech Axiata, telah membentuk kerjasama untuk menyediakan pelbagai kemudahan pinjaman kepada lebih daripada 100 peniaga dan usahawan mikro Wonder 7 Global di Malaysia melalui Boost Credit, pembiaya alternatif digital.


Kerjasama antara Wonder 7 Global Sdn. Bhd. dan Boost Credit menyediakan platform untuk peniaga menikmati pembiayaan yang cepat dan lancar untuk membantu mereka dalam meningkatkan perniagaan mereka dan memudahkan perolehan aliran tunai yang lebih lancar.Boost Credit memanfaatkan teknologi digital seperti kecerdasan buatan (AI) dan pembelajaran mesin untuk menawarkan penyelesaian pembiayaan dan insuran digital. Matlamat mereka adalah untuk memperkasakan perniagaan atau Micro, Small & Medium Enterprise (MSME) yang kurang mendapat perkhidmatan di Malaysia dengan perkhidmatan kewangan digital yang cepat dan mudah, yang boleh membantu menyumbang ke arah aspirasi perniagaan mereka dan menjadi sebahagian daripada ekonomi digital.


Eric Khor, Pengasas Bersama & Ketua Pegawai Eksekutif Wonder 7 Global

Menurut Eric Khor, Pengasas Bersama & Ketua Pegawai Eksekutif Wonder 7 Global, “Kami sedar sepenuhnya tentang risiko dan cabaran yang dilalui oleh peniaga dan usahawan mikro dalam operasi perniagaan harian mereka. Sebagai perusahaan sosial, matlamat kami sentiasa adalah untuk memastikan syarikat kami memberikan yang terbaik kepada orang yang berhubung dengan kami. Sebagai sebahagian daripada matlamat dan janji itu, Wonder 7 Global Sdn Bhd menyediakan kepada peniaga dan usahawan mikro dengan Perlindungan Perniagaan PKS (Perusahaan Kecil & Sederhana) yang komprehensif di samping kemudahan pembiayaan.”


Perlindungan Perniagaan PKS yang komprehensif menawarkan pelbagai faedah kepada peniaga dan usahawan mikro. Perlindungan meliputi kerugian atau kerosakan pada bangunan termasuk sebarang lengkapan dan/atau kandungan yang berada dalam bangunan termasuk produk atau bekalan, perabot, perkakas dan peralatan, daripada kejadian tertentu seperti kebakaran, kilat (tidak termasuk lonjakan kuasa), letupan yang disebabkan oleh gas yang digunakan untuk tujuan domestik, pesawat termasuk barang lain yang jatuh daripada udara, tangki air, radas atau paip domestik yang pecah atau melimpah, taufan, ribut kencang dan banjir.Sheyantha Abeykoon, Ketua Pegawai Eksekutif Boost

Sementara itu, Sheyantha Abeykoon, Ketua Pegawai Eksekutif Boost berkata, “Dua tahun yang lalu telah membawa keperluan untuk menyediakan perniagaan, terutamanya PKS dengan akses mudah kepada pembiayaan dan perlindungan untuk mengekalkan atau mengembangkan perniagaan mereka. Kerjasama dengan Wonder 7 Global menawarkan tawaran kewangan digital dan insurans digital MSME mereka yang dipermudahkan untuk menyokong mereka dalam mencapai matlamat perniagaan mereka tanpa kebimbangan kewangan. Kami berharap kemudahan pembiayaan dan pelan perlindungan perniagaan yang ditawarkan akan mengecilkan jurang rangkuman kewangan dalam kalangan PKS.”


“Wonder 7 Global Sdn Bhd percaya, dengan tawaran Perlindungan Perniagaan PKS, peniaga dan usahawan mikro boleh menjalankan perniagaan mereka dengan fikiran yang tenang.”


“Kerjasama antara Wonder 7 Global Sdn. Bhd. dan Boost Credit akan membawa perkongsian kami kepada satu langkah penting ke hadapan. Ia penting dalam membolehkan kami berjaya mengeksploitasikan cabaran yang penting untuk memacu kemampanan dan kejayaan jangka panjang peniaga dan usahawan mikro.”


Mengenai Wonder 7 Global

Dalam dunia di mana jarak menjadi tidak relevan dan hubungan dengan pencipta berbakat yang telah dibenarkan untuk menampilkan kreativiti mereka dengan produk mereka di platform Wonder 7 Global, anda pasti akan menemui produk yang anda cari pada harga yang terbaik, kualiti premium dan yang paling penting dengan penuh tanggungjawab dan berkhidmat kepada pengguna. Sambil mengekalkan kehadiran industri yang terkemuka, Wonder 7 Global mementingkan kepuasan pelanggan dan juga harga dan kualiti produk kerana produk mereka kekal kemas dan cekap, dengan jenama berkualiti tertinggi tersedia atas permintaan dengan piawaian antarabangsa.Wonder 7 Global hanya mempunyai beberapa produk, tetapi mereka mempunyai kehadiran dalam talian yang sangat baik. Dari permulaan yang sederhana, mereka kini merupakan salah satu syarikat perdagangan sosial yang paling pesat berkembang di Malaysia. Wonder 7 Global terhutang semuanya kepada pelanggan mereka. Woder 7 Global membezakan diri mereka pada perkhidmatan pelanggan dalam pelbagai cara - mereka juga menganggap perkhidmatan pelanggan adalah lebih daripada menghantar pesanan. Ini juga tentang mewujudkan perhubungan supaya mereka belajar cara memenuhi keperluan pelanggan mereka dengan lebih baik dan mereka tahu dengan siapa mereka menjalankan perniagaan. Wonder 7 Global sangat menghargai pelanggan mereka. Wonder 7 Global juga menghargai minat pelanggan mereka untuk mengetahui lebih lanjut tentang syarikat mereka. Ini tidak mungkin dilakukan tanpa jenama yang mewakili kualiti—dalam kandungan, orang dan pelaksanaan.


Anda tidak boleh mendapatkan produk yang sempurna tanpa semangat, dedikasi dan kerja keras. Anda perlu memperoleh kesannya. Ia adalah sama dengan mencipta platform yang ideal untuk orang yang berminat dengan produk yang cemerlang. Wonder 7 Global memilih sendiri produk unik yang dihasilkan dari seluruh dunia, dengan pandangan pakar untuk kualiti dan perincian, dan sudah tentu, gaya tertinggi dan penghantaran abadi.


Wonder 7 Global boleh dihubungi di www.wonder7global.com.my atau boleh diikuti di Facebook (facebook.com/Wonder-7-Global-Malaysia) dan juga di Instagram (Instagram.com/wonder7global_malaysia).


Mengenai Boost

Boost ialah cabang teknologi kewangan Axiata yang menyatukan perkhidmatan kewangan yang merangkumi pembayaran, pembiayaan mikro, insurans mikro, perkhidmatan kandungan merentas sempadan dan penyelesaian pedagang. Boost menggabungkan fintech mendalam, data dalaman dan AI untuk memenuhi keperluan pelanggan dan peniaga mereka yang semakin meningkat dan pelbagai di seluruh rantau ini, dengan matlamat untuk menjadi pemain fintech spektrum penuh di Asia Tenggara. Perniagaan Boost diselaraskan kepada empat jenama teras:Boost Life

Platform pengguna eWallet yang memfokuskan pada penawaran gaya hidup pengguna seperti pembayaran runcit dalam talian dan luar talian, pembayaran bil, insurans dan kes-kes penggunaan pengangkutan & transit dengan ciri baharu yang sentiasa diperkenalkan.


Boost Biz

Perniagaan pedagang yang menawarkan platform pembayaran untuk perusahaan dari semua saiz, alatan perniagaan dan penyelesaian pendigitalan.


Boost Credit

Sebelumnya dikenali sebagai Aspirasi, ia menempatkan perniagaan pembiayaan mikro & insurans mikro dan merupakan pembiaya digital alternatif perintis di Malaysia dan Indonesia.


Boost Connect

Dahulunya dikenali sebagai Apigate, Boost Connect ialah penyedia ekosistem platform pembayaran digital dan pengewangan digital global dengan produk dan perkhidmatan yang inovatif.


Pengguna boleh memuat turun Boost daripada Google Play, App Store atau HUAWEI AppGallery.


Untuk maklumat lanjut tentang Boost, sila layari laman web mereka di www.myboost.com.my atau ikuti Boost di Facebook (facebook.com/myboostapp) dan Instagram (instagram.com/myboostapp).

Comments


bottom of page